Protest în subteran. Minerii de la Vulcan au refuzat să iasă din șut

Aproximativ 60 de mineri de la Vulcan, din schimbul II, au refuzat să iasă din subteran, nemulțumiți de faptul că nu au tprimit tichetele de masă, dar și de un control dispus de directorul general al Complexului Energetic Hunedoara la minele Vulcan și Livezeni legat de posibile pontaje fictive.

Situația s-a detensionat în jurul orei 20.00, când minerii au revenit la suprafață, însă după ce au primit asigurări că mâine va urma o întâlnire cu directorul general al CEH.

”A fost o nemulțumire legată de un control care s-a desfășurat, fără ca la Vulcan să fie probleme, și pe faptul că nu sunt acordate tichetele de masă. Sunt întârzieri din cauză că nu a  fost ministru la Ministerul Energiei (n.r. Anton Anton, susținut de ALDE, și-a dat demisia după ieșirea de la guvernare a partidului) și nu a avut cine să semneze decontul pentru ajutorul de stat. Mâine vom avea o întâlnire cu directorul general, să vedem când intră banii de la ajutorul de stat și să încercăm să acordăm tichetele restante”, a declarat Darius Cîmpean, președintele Sindicatului ”Muntele”, care a fost la mina unde s-a desfășurat protestul.

Carmen COSMAN – PREDA