Îngrijorător: Cel puțin 300 de angajați de la Închideri de Mine sunt în pericol să rămână ”în aer”!

Cel puțin 300 de angajați ai Societății Naționale de Închideri de Mine Valea Jiului ar putea rămâne fără nicio formă de protecție socială la finele acestui an, odată cu închiderea activității societății. Nu se pot nici pensiona și nu mai există ordonanța care le asigura venitul în completare, pe o perioadă de doi ani, care constituia și vechime în muncă. Alții nu au vârsta necesară nici dacă ar beneficia de efectele ordonanței și ar trebui să își poată continua activitatea.

Situația îngrijorătoare a fost semnalată de senatorul Cristian Resmeriță care a precizat că ar trebui să existe o reglementare legală prin care personalul disponibilizat de la SNIMVJ, care nu se poate pensiona, să poată fi preluat de Complexul Energetic Hunedoara. Dar pentu asta, Ministerul Energiei trebuie ”să își facă treaba”.

Cristian Resmeriță – senator PSD: ”Cea mai mare problemă pe care o avem în Valea Jiului, care afectează cel mai mare număr de oameni, este cea de la Societatea Națională de Închideri de MineValea Jiului. În momentul de față au 371 de angajați. La data de 31 decembrie, această societate putem să spunem că aproape își încheie activitatea. Tot personalul care asigură în momentul de față închiderea galeriilor miniere, punerea în siguanță a perimetrelor miniere practic va rămâne într-o situație foarte complicată. Trebuie să facem în așa fel încât să își poată continua activitatea cei care doresc să lucreze în industria minieră. Din cei 370, în mod natural la data de 31 decembrie vor putea să iasă la pensie maxim 50 – 70 dintre ei. Deci 300 de oameni vor rămâne, am putea să spunem în aer și este o situație pe care nu pot să o accept sub nicio formă.

Unii dintre ei au poate 45 – 46 de ani și să zicem că poate ar putea să iasă la pensie dacă ar avea în momentul de față minim 15 ani pe legea pe care am scos-o acum câteva luni. Însă sunt din ei care poate au 13 ani, 14 ani de activitate în subteran și nu pot să iasă la pensie. Dar mai sunt alte cazuri, mai numeroase: oameni care au 41, 42, 43 sau 44  de ani, care au vechimea necesară, dar nu au vârsta de 45 de ani. Deci sunt niște cazuri în care oameni care practic sunt  la sfârșitul activității miniere să rămână fără pensie, suspendați în aer. (…) Avem nevoie de o ordonanță care trenează de un an de zile . Ordonanța 36, care a fost în vigoare până la sfârșitul anului trecut, în momentul de față nu mai există. Despre această ordonanță am discutat încă de acum un an cu cei de la Ministerul Energiei.  Mi-au promis ferm că această ordonanță va fi prelungită sau va fi dată altă ordonanță, care să aibă exact aceleași efecte. Deși prelungirea acestei ordonanțe a fost promisă în mai multe momente, chiar și în Valea Jiului, în momentul de față nu s-a întâmpat acest lucru. Doresc să trag un semnal. Avem nevoie de această prelungire a Ordnanței 36. Avem un secretar de stat la Energie. Îl rog pe domnul secretar de stat să trateze foarte serios această problemă și să facem pașii necesară pentru a fi prelungită”.

Situația nu poate fi trenată, iar senatorul hunedorean atrage atenția că timpul este limitat: ”Pentru a face concedieri colective trebuie să se respecte niște pași. După discuțiile pe care le-am avut cu cei de la SNIM, dacă până în jurul datei de 15 octombrie,  adică vreo  3- 4 săptămâni, nu avem o ordonanță care să înlocuiască ordonanța 36, va fi o situație destul de complicată”.

Ce se întâmplă cu cei mai tineri?

Dar , mai există o categorie, a celor care și dacă intră pe o eprioadă de doi ani în această formă de protecție, tot nu se pot pensiona ulterior. Aceștia ar trebui să poată fi preluați de CEH în cazul în care doresc să își continue activitatea. Între cele două societăți, aflate ambele în subordinea Ministerului Energiei, există un protocol, din 2012, dar această formă de înțelegere nu este suficientă, a precizat sursa citată. Chestiunea trebuie înntr-un fel legisferată, tranșată de Ministerul Energiei.

Mai există o categorie de oameni: cei care chiar dacă stau în ordonanță, tot nu pot ieși la pensie. Pentru cei care doresc să își continue activitatea, este foarte important să există o colaborare între CEH și SNIM, avizată de Ministerul Energiei, care patronează ambele societăți, în așa fel încât tot persnalul care dorește să-și continue activitatea de la SNIM și nu are posibilitatea să iasă în pensie să se transfere. Să facem în așa fel încât tot personalul care dorește să poată lucra în continuare. În protocolul din 2012 între SNIM și Complexul Energetic Hunedoara scrie că CEH POATE să preia din personalul care lucrează la SNIM. (…) Eu nu vreau să las la latitudinea unui director pentru că e o persoană, a unui consiliu de administrație sau a unei entități. Vreau un protocol clar, în care fiecare om care dorește să lucreze la CEH  să poată să lucreze, deci să nu stea în pixul unui om. Este necesar ca cei de la Minister să își facă treaba și să aibă o comunicare mai bună cu cei de la Uniunea Europeană și să ne spună clar cât s-a prelungit activitatea la minele Lupen și Lonea. Azi nu am un răspuns clar. În momentul în care au un termen clar în care dau producție, se vor face sute de angajări în minerit, pentru că va fi nevoie, și atunci nu va mai fi o problemă să preia tot personalul care rămâne la SNIM”, a precizat Cristian Resmeriță, senator PSD.

Carmen COSMAN – PREDA