Rector al unei prestigioase universități vieneze, Doctor Honoris Causa la Petroșani

Fritz Schmollebeck, Rector al Universității de Științe Aplicate Technikum Viena, este de la sfârșitul acetei săptămâni Doctor Honoris Causa al Universității Petroșani.

Distincția i-a fost decernată pentru colaborarea extraordinară dintre instiția de învățământ superior din Viena, a schimburior de experiență și a programelor de cercetare derulate cu peste 100 de parteneri din 30 de țări, printre care și Universitatea din Petroșani.

Rectorul Universității Petroșani, prof. univ.dr.ing. Radu Mihai Sorin: ”A contribuit foarte mult la dezvoltarea relațiilor de colaborare între Universitatea din Petroșani și universitatea dumnealui,, contribuind la schimburile de studenți pe care deja le avem de acum doi ani, în schimburile de cadre didactice și la participarea unor cadre didactice la Școala doctorală a Universității din Petroșani. A deschis și deschide în continuare noi relații de colaborare cu alte universități din întreaga lume, universități la care și noi vom fi implicați în diverse forme de colaborare.

Profesorul universitar din Viena a precizat că dezvoltarea universității pe care o conduce s-a bazat mult și pe cooperare internațională.

Fritz Schmollebeck, rector al Universității de Științe Aplicate Technikum Viena: ”Vin din domeniul ingineriei electrice și am lucrat ca profesor asistent în această școală. Când m-am întors din Germania, unde am lucrat o vreme, austriecii au fondat o Ligă a științelor aplicate, care este o combinație între mai mullet ramuri ale ingineriei și se potrivește exact cu ceea ce îmi place mie să fac.  Acum observ că în România este o adevărată tradiție de a combina științele, iar lecțiile pe care România le-a învățat despre industrie, au făcut cooperarea mai ușoară”.

În fața asistenței, acesta a vorbit despre colaborarea dintre cele două instituții și despre ideile commune aplicate.

Carmen COSMAN – PREDA