Cu iarna la ușă, au început lucrările de reparații pe drumul spre Voineasa

Foto: DRDP Timisoara

Ani de zile nu s-a făcut nimic, dar acum, sub ”amenințarea” primei zăpezi, drumarii de la DRDP Timișoara dau zor să efectueze lucrările de reparații la DN 7A. Două milioane de lei au la dispoziție pentru aceste lucrări, conform informațiilor oficiale.

Au căzut deja primii fulgi de zăpadă în zonă, dar drumarii abia au început lucrările la dumul național care face legătura între Municipiul Petroșani și Județul Vâlcea. ”Lucrări de reparații în regim de urgență”, le-au catalogat cei de la DRDP Timișoara, la care a ajuns DN 7A.

Foto: DRDP Timisoara

DRDP Timișoara, prin Secția de Drumuri Naționale Deva, a demarat câteva lucrări de maximă urgență pentru a permite desfășurarea traficului în condiții de siguranță pe DN 7A. În regie proprie a fost realizat un zid de sprijin în albie, iar în această săptămână, Secția Producție Lucrări Drumuri a DRDP Timișoara, anunță că va începe o serie de lucrări de reparații cu mixtură asfaltică, în zona asfaltată a drumului. Pe o altă porțiune de drum se va pune însă doar piatră.

Întrucât există și o zonă a drumului fără asfalt, aici au avut fost făcute lucrări de reprofilare cu autogrederul și va fi adăugat și aport de piatră.  În vederea creșterii siguranței drumului, în curbele periculoase vor fi instalate parapete din beton, și chiar în aceste zile a început montarea indicatoarelor rutiere de limitare de viteză, semnalizarea curbelor periculoase, a zonelor unde există pericolul căderii pietrelor de pe versanți și a indicatoarelor specifice sezonului de iarnă.
Având în vedere importanța turistică a drumului, în perspectiva iernii următoare, DRDP Timișoara va asigura circulația, în condiții de iarnă, pe DN7A, în acest sens la nivelul SDN Deva și a Districtului Livezeni existând în dotare utilajele și materialul antiderapant necesare”, se arată într-un comunicat al DRDP Timișoara.

Foto: DRDP Timisoara

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, a preluat în această toamnă, în administrare DN 7A, tronsonul cuprins între km 86+601 – km 105+120, de la DRDP Craiova. Pentru acest sector de drum a existat un contract de reparație capitală derulat de DRDP Craiova, care a fost reziliat.
DRDP Timișoara va realiza o expertiză pe sectorul de drum respectiv, iar în urma acesteia se va întocmi documentația pentru scoaterea la licitație a restului de executat din contractul de reparație capitală pentru DN7A sectorul cuprins între km 86+601 – km 105+120.

Carmen COSMAN – PREDA