Veniturile imense ale șefilor din Consiliul Județean Hunedoara!

”Angajat la stat m-aș face”, ar putea fi refrenul de succes, pe care mulți l-ar cânta, ținând cont de salariile fabuloase din administrația publică județeană. O structură stufoasă și cu retribuții pe măsură, mai ales în partea de sus a organigramei. Nici ceilalți funcționari nu au însă motive să se plângă când primesc fluturașul de salariu.

Fix 52.000 de lei sunt indemnizațiile lunare, totale, ale președintelui Consiliului Județean Hunedoara și ale celor doi vicepreședinți, conform datelor făcute publice în baza legii transparenței veniturilor salariale, de oficialii CJ Hunedoara. Este vorba despre veniturile salariale la finele lunii septembrie. La aceste sume se mai adaugă alte bonusuri salariale care, cumulate, pentru cei trei ajung la 13.000 de lei. Practic, conform legii, indemnizațiile președintelui și vicepreședinților se majorează cu 25% pentru implementarea de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile. Peste 4.000 de lei de ”căciulă”, pentru fiecare dintre cei trei șefi ai județului. Secretarul județului are un salariu de 15.860 de lei, la care se adaugă vouchere de vacanță de 1450 lei, indemnizație de hrană de 347 de lei și alte drepturi de 159 de lei. Arhitectul șef  are 14.140 de lei, plus alte drepturi salariale, iar un director executiv cu gradul II profesional (3 la număr în organigramă!) – 13.460 de lei. Un șef de serviciu are, pe lângă celelalte bonusuri, un salariu de bază de 11.860 de lei și sunt 5 astfel de posture în structura CJ Hunedoara. Asta în ceea ce privește funcțiile publice unde, cel mai mic salariu de bază este al uni consilier debutant:  2.580 de lei, plus vouchere de vacanță și indemnizație de hrană.

Mai este și categoria funcțiilor contractuale, unde conduce detașat administratorul public al județului – 20.700 lei, la care se adaugă indemnizația de hrană și voucherele de vacanță, dar fără alte bonusuri din proiecte europene sau alte categorii.

Vă prezentăm în continuare salariile din administrația publică județeană, așa cum au fost ele publicate pe site-ul Consiliului Județean Hunedoara.

Carmen COSMAN – PREDA