Apă potabilă 24 de ore din 24. Ploile venite după două luni de secetă nu au creat mari probleme celor de la Apa Serv

Oficialii Apa Serv spun că ploile care au urmat unei îndelungi perioade de secetă au constituit o adevărată gură de oxigen pentru operatorul regional de apă și canalizare din Valea Jiului, dar au creat și mici probleme.

Situația s-a resimțit la Petrila, unde trei zile consecutiv a fost sistată apa potabilă, dar numai pe perioada nopții. Și asta după ce că stația Taia a fost oprită din cauza turbidității.

” Au fost ca o gură de oxigen ploile, dar, venind după o perioadă îndelungată de secetă – mai mult de două luni – ne-a pus mari probleme în funcționarea stațiilor de tratare. Stația Taia a fost oprită aproape 14 ore, pentru că, din punct de vedere tehnic, nu puteam da apă potabilă. Am suplinit cât am putut orașul Petroșani cu stația Jieț, lucru care s-a văzut prin furnizarea  apei 24 de ore din 24. Din păcate, trei zile consecutiv orașul Petrila am fost nevoiți să facem restricții, dar numai de la orele 23 până la ora 5.00 dimineața”, a declarat directorul Apa Serv Valea Jiului, Cristian Ionică.

Și totuși au fost nemulțumiri din partea populației, mai ales că a urmat și o avarie în zona Tudor Vladimirescu, dar acum toate acestea s-au rezolvat.

Acum s-a reluat furnziarea apei potabile fără nicio problemă. Deci singura zonă care putem spune că a fost afectată a fost orașul Petrila, din cauză că capacitatea tehică a stației Taia, care urmează să intre în reabilitare totală, nu a putut funcționa ca să putem da apă potabilă”, a mai spus directorul general al Apa Serv.

Carmen COSMAN – PREDA