Lucrările de introducere a rețelelor de apă și canal înaintează. Terenul va fi adus la starea inițială

Foto: Arhiva

La finalul lucrărilor derulate de Apa Serv Valea Jiului SA în calitate de beneficiar, terenul va fi adus la starea inițială, au dat asigurări reprezentanții operatorului de apă și canal.

Petroșaniul este un adevărat șantier, dar lucrările avansează cu fiecare zi. Sunt zone unde deja s-au finalizat.

Cristian Ionică, director general Apa Serv Valea Jiului – ”În partea de sud a orașului s-au început probele de etanșeitate, probele de presiune. Sunt zone care putem spune că sunt finalizate și urmează aducerea terenului la forma iniială.

Am înaintat puțin pe partea de centru. Dacă toată vara am avut acele subtraversări de drum, și zic zona Lidl și zona Independenței, care au creat o mare nemulțumire, în momentul de față se lucrează la căminele de vane, la tot ce înseamnă rețea de apă și canal. Înaintăm pe partea de centru, zona Dimitrov și partea de zona centrală, unde se lucrează.

 Sunt tronsoane finalizate și pe partea de apă și pe partea de canal, urmează toate operațiunile tehnice de la rețelele de apă, de curățaree a rețelele, dezinfecție, probele de presiune, probele de etanșeitate, la fel și pe canal – probele de etanșeitate, plus cuplările cu rețelele care nu au fost reabilitate.

Tot ce lucrăm noi acum lucrăm cu rețelele în funcțiune. Nu ne putem permite să oprim canalizarea la un bloc până nu termină constructorul. Sunt lucrări care durează și câteva săptămâni. Din acest motiv sunt zone unde consructorul sapă din nou unde a mai intervenit, iar lumea ese nedumerită”.

Valoarea contractului derulat cu fonduri europene de Apa Serv este de 15.799.000,00 lei fără TVA, pe partea de Petroșaniu Sud, respectiv 17.215.999,00 lei fară TVA pentru Petroșani Nord.