Sensul giratoriu de la intersecția cu Petrila prinde contur. Costel Avram: ”Vom reda circulația rutieră până la finalul acestei luni”

Foto: CJ Hunedoara

De mai puțin de o lună se lucrează la sensul giratoriu de la intersecția DN 66 cu Petrila, dar acesta prinde contur. Mai mult chiar, lucrările avansează într-un ritm care dă speranță autorităților că amenajarea acestuia nu va dura 8 luni, așa cum este prevăzut în contract. Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, spune chiar că până la finele acestei luni va fi redată circulația rutieră, dar de data aceasta în condiții de fluidizare a traficului.

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, împreună cu reprezentanții Primăriei Petroșani, ai Consiliului Județean Hunedoara și alături de constructor s-au aflat miercuri pe șantierul de la intersecția DN 66 Petroșani cu șoseaua spre Petrila.

“Deși se lucrează efectiv de mai puțin de o lună, iar termenul de finalizare al acestei investiții este de 8 luni, vom învinge scepticismul celor care credeau că în iarna aceasta se va circula aici în condiții de șantier și vom reda circulația rutieră până la finalul acestei luni, de data aceasta în condiții care sperăm să elimine riscul de accidente și să fluidizeze traficul spre și dinspre orașul Petrila”, a declarat Costel Avram.

Amenajarea sensului giratoriu de la intersecția DN66 cu strada Dealului (intrarea spre orașul Petrila) este necesară  nu doar pentru decongestionarea traficului la schimbarea direcției de mers din intersecție, fluidizarea circulației auto și pietonale, dar mai ales pentru scăderea riscului de accidente rutiere.

Valoarea totală a proiectului este de 700 de mii de lei, iar fondurile sunt asigurate din bugetul CJ Hunedoara.

Carmen COSMAN – PREDA