Un bătrân blocat în casă a murit într-un incendiu ce a cuprins 4 imobile. 30 de oameni au rămas pe drumuri

Foto: ISU Hunedoara

Patru locuințe cu pereți exteriori comuni, de la periferia orașului Geoagiu, au luat foc noaptea trecută, iar un bărbat de 72 de ani, care a rămas blocat în casă, și-a pierdut viața. De asemenea, o adolescentă a ajuns la spital după un atac de panică.

Incendiul a fost observat și anunțat foarte târziu, astfel că flăcările au reuit să mistuie patru case până la sosirea pompierilor.

Potrivit ISU Hunedoara, pompierii Detașamentului Orăștie și ai Gărzii de Intervenție Geoagiu au fost alertați în jurul orei 1 și 30 de minute, după ce a fost anunțat prin 112 un incendiu într-un cartier de case de la periferia orașului Geoagiu.

”În cel mai scurt timp au fost dislocate în zona indicată 4 mașini de pompieri cu apă și spumă și o ambulanță SMURD tip B2. La sosire, echipajele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta cu putere la un șir de 4 locuințe cu pereți exteriori comuni și anexele acestora cu o suprafață totală de aproximativ 300 metri patrați”, a precizat Anemona Doda, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara

Incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, motiv pentru care, pompierii au limitat arderea la nivelul la care a fost găsită.

În cele patru case locuiau 30 de oameni, care au reușit să se autoevacueze la timp, mai puțin un bărbat de 72 de ani care a rămas blocat în imobil în urma prăbușirii acoperișului. O adolescentă cu atac de panică a fost preluată de echipajul de pompieri și transportată cu ambulanța la UPU Orăștie.

”Intervenția pompierilor a stopat extinderea incendiului la alte locuințe și la o hală din apropiere. După finalizarea intervenției de stingere, pompierii au concluzionat că incendiul a fost generat de o sobă neexploatată corespunzător”, mai spus Anemona Doda.

Carmen COSMAN – PREDA