Rectificare bugetară. Tiberiu Iacob – Ridzi: ”Ne bucurăm că ne dau banii noștri”

În timp ce alte Guverne din țări europene unde există regiuni miniere afectate de restructurarea acestei industrii creionează și finanțează programe care să dubleze sprijinul european acordat acstora, în Valea Jiului primarii au ajuns să se bucure pentru fiecare leu primit, leu care de multe ori este al lor și doar îl primesc înapoi. Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul Petroșaniului, a pus punctul pe ”i”: ”Ne bucurăm că ne dau banii noștri”.

Încă din luna septembrie, edilul atrăgea atenția că primăria nu are suficiente fonduri pentru a putea funcționa până la sfârșitul anului, iar ceea ce a primit la rectificarea bugetară din vara acestui an nu acoperă necesarul. Acum a urmat o nouă rectificare bugetară la care Petroșaniul a primit 3,5 milioane de lei, sumă care o salvează. Dar nu sunt bani primiți suplimentar, ci diferența de impozit pe venit, și nici aceea toată.

Tiberiu Iacob – Ridzi, primar Petroșani: ”Banii pe care i-am primit la ultima rectificare bugetară ne salvează. Este vorba despre 3,5 milioane de lei. Însă eu pot să vă spun că municipiul Petroșani ar fi trebuit să primească cel pțin 5 milioane – diferența de impozit pe venit de la 42% la 60%. Deci, practic ne bucurăm că ne dau banii noștri”.

De precizat că au fost asigurați cu prioritate banii pentru indemnizațiile persoanelor cu handicap, bursele școlare și celelalte obligații pe care municipalitatea le ară față de categoriile sociale defavorizate.

Carmen COSMAN – PREDA

 

Cheltuielile Primăriei Petroșani au fost reduse cu aproape 40%. Primăriile nu au primit de la Guvern banii promiși chiar prin lege!