(FOTO) Implicare ZERO. Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara, a ”rezolvat” problema pensionărilor anticipate în Valea Jiului, Călan și Hunedoara cu mere și trandafiri. Virtuali!

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, care este și deputat și a fost chiar și președinte al Consiliului Județean Hunedoara – deci ancorat în realitățile județului! – a înțeles să ”rezolve” problema pensionărilor anticipate din Valea Jiului, Hunedoara și Călan cu emoticoane. Mere, inimioare și trandafiri virtuali i-a transmis pe WhatsApp senatoarei Carmen Hărău care i-a solicitat implicarea în proiectul blocat de doi ani într-un sertar din Camera Deputaților.

Un proiect care ar alătura localitățile Văii Jiului, împreună cu Hunedoara și Călan, pe lista celor în care deja locuitorii se pot pensiona mai devreme cu doi ani din motive de poluare. La Senat proiectul a fost adoptat și pentru el au votat și reprezentanții PSD din județ. Dar proiectul de lege s-a blocat la Camera Deputaților, unde a fost trimis după votul din Senat, CD fiind cameră decizională.

”Legea a fost adoptată în Senat în 3 octombrie 2017, după ce a parcurs circuitul de aprobare în comisiile Camerei Superioare cca 6 luni. De atunci, PSD, care controlează încă Parlamentul, o ține blocată și n-o pune la vot în plen, în ciuda solicitărilor mele. Cu un minim interes din partea parlamentarilor PSD de Hunedoara, am fi putut s-o avem funcțională încă din toamna lui 2017”, spune arecent senatoarea Carmen Hărău, asta după ce.senatorul PSD Cristian Resmeriță a anunțat că în luna septembrie a depus, tot la Senat, un proiect similar.

Întrebarea firească este ce s-a întâmplat pe parcursul acestor doi ani în care poriectul a rămas închis într-un sertar, dacă inițiatorul proiectului de lege – Eleonora Carmen Hărău – a făcut demersuri, s-a implicat pentru a obține și votul în Camera Deputaților. Și așa am aflat de schimbul de mesaje sau, mai bine spus, de răspunsurile halucinante ale deputatului Laurențiu Nistor, căruia Hărău i-a solicitat direct implicarea. Și nu o dată, ci de două ori!

27 iunie 2018:

Carmen Hărău – ”Domnule Nistor, faceți ceva pentru reducerea vârstei de pensionare? Domnule, este o ocazie cu care nu ne întâlnim prea des. Daddy (n.r. Liviu Dragnea) are nevoie de dvs. Faceți-o și vă asigur de respectul meu, dincolo de politică și de confruntări, care sunt trecătoare”

Laurențiu Nistor: ”Toma (n.r. Ilie Toma, deputat de Hunedoara, fost director al Casei Județene de Pensii) e un profesionist. (n.r. urmat de 5 mere și o inimioară)”

Carmen Hărău: ”O fi, dacă ziceți. Dar nu despre asta e vorba. Cum poate rezolva Toma așa o treabă? Legea trebuie votată în CD împotriva Olguței (Lia Olguta Vasilescu, fost ministru al Muncii – n.r.). Dumneavoastră puteți să o deblocați la Dragnea, plus restul județului prin amendament. Oamenii chiar merită. E un lucru care poate rămâne după noi. Nu vă amăgiți că-l va cuprinde în legea pensiilor! Dacă ratăm acum, aleluia”

Laurențiu Nistor nu mai răspunde

29 iulie 2018:

Carmen Hărău: ”La mulți ani sănătoși! P.S. Și vă rog să duceți până la capăt proiectul meu de lege pentru hunedoreni, asfel încât să se transforme în legea NOASTRĂ. Stimă! Mulțumesc mult!”

Laurențiu Nistor: ”Mulțumesc mult! (n.r. urmat de trei trandafiri)”

Și cam atât cu implicarea președintelui PSD Hunedoara, care ar fi putut să vorbească, să își convingă colegii din Camera Deputaților să voteze pentru hunedoreni. La acea dată, Liviu Dragnea era președinte al Cameri Deputaților. PSD a avut majoritate în CD și încă deține controlul acesti for, deci deblocarea proiectului depindea și depinde de social – democrați

Carmen COSMAN – PREDA

 

 

 

 

Locuitorii Văii Jiului s-ar fi putut pensiona mai devreme deja, din motive de poluare. Asta dacă proiectul senatoarei Carmen Hărău nu ar fi fost blocat de DOI ani în Camera Deputaților