Lupeni/ Au început lucrările la grădinița din cartierul Viitorului

Preșcolarii din cartierul Viitorului din Lupeni au şansa să înveţe într-o grădiniţă nouă, dotată după ultimele standarde, amenajată pe fonduri europene. Astpzi u început lucrările propriu – zise.

Contractul de finanțare a proiectului a fost semnat anul trecut de primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă, la sediul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Hunedoara, proiectul derulându-se în parteneriat cu Ministerul Educaţiei.

”Continuăm investițiile din fonduri europene. De săptămâna aceasta au început lucrările la noua grădiniță din Cartierul Viitorului.  Ne dorim condiţii cât mai bune pentru copii din municipiul Lupeni Este într-un cartier unde aveam o mare nevoie de o grădiniță. Sunt destul de multe familii care nu își duc copiii la grădiniță din diverse motive, inclusiv distanța mare, și dorim ca acolo în cartier să avem o astfel de instituție de învățământ preșcolar”, a declarat primarul Lupeniului, Lucian Resmeriţă.

Grădinița va fi utilată cu tot ceea ce este necesar pentru ca actul educațional să se desfășoare în condiții optime.

Din judeţul Hunedoara, doar 7 localităţi au reuşit să intre pe lista lor de priorităţi, şi una dintre ele este Lupeniul.

Carmen COSMAN – PREDA