Arde pădurea!

Arde pădurea în județul Hunedoara, iar pompierii se luptă cu flăcările de ore întregi. Traseul până la locul intervenției a  fost deosebit de anevoios și solicitan, echipele de intervenție având nevoie de zeci de minute pentru ajunge în zonele afectate de incendii.

Astfel, potrivit ISU Hunedoara, Pompierii Detașamentului Petroșani, lucrători ai Ocolului Silvic Pui și jandarmi hunedoreni acționează în pădurea aflată pe teritoriul satului Petros, la granița Parcului Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina, pentru stingerea unui incendiu ce a afectat litiera și vegetația de la baza pădurii.

”Organizarea intervenției a implicat survolarea zonei afectate de incendiu cu un avion al Aeroclubului Săulești, stabilindu-se că arderea se manifestă pe aproximativ 15 hectare de pădure de foioase și rășinoase. Cei 12 pompieri, 8 lucrători silvici și 2 jandarmi au început acțiunea de stingere după ce au parcurs un traseu anevoios și solicitant până la locul în care se dezvolta arderea. Echipele de intervenție depun eforturi pentru limitarea propagării incendiului prin realizarea unor cordoane de izolare a arderii constând în îndepărtarea vegetației combustibile și înăbușirea focarelor”, a comunicat Anemona Doda, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara.

Un alt incendiu de pădure se manifestă în nordul județului Hunedoara, pe aproximativ 5 hectare de lăstăriș și doborâturi dintr-o pădure de foioase și rășinoase din zona Buceș – Vulcan, a mai spus sursa citată.

”O echipă de 9 pompieri a Stației Brad este implicată în stingerea arderii. Pompierii au ajuns la locul în care se dezvoltă incendiul după mai multe zeci de minute de mers pe jos prin zona împădurită”,a  precizat Anemona Doda. 

Carmen COSMAN – PREDA