Proiectul de lege iniţiat de senatorul Cristian Resmeriță, prin care se reduce vârsta de pensionare cu 2 ani, a primit aviz favorabil de la Consiliul Economic şi Social

 
Proiectul de lege iniţiat în luna septembrie de senatorul Cristian Resmeriţă, prin care se reduce cu 2 ani vârsta de pensionare a celor care au lucrat în Valea Jiului în ultimii 30 de ani, a primit aviz de la Consiliul Economic şi Social.
Senatorul Cristian Resmeriță și-a exprimat speranța că acest proiect de lege va fi înțeles ca importanță și susțiunut de viitorul guvern ce urmează să fie instalat.
Senator Cristian Resmeriță: ”Prin avizul favorabil primit de la Consiliul Economic şi Social, am mai făcut astfel un pas important pentru ca Proiectul de lege prin care se reduce cu 2 ani vârsta de pensionare, să devină relitate, el este foarte important pentru toţi oamenii din Valea Jiului. Sper ca noul Guvern PNL care urmează să fie instalat, să inţeleagă importanţa acestei Legi pentru locuitorii din Valea Jiului, să o susţină şi să o pună în aplicare”.
Este vorba despre modifiarea unui articol al Legii 263/ 2010 privind sistemul de pensii publice, în sensul introducerii localităților din Valea Jiului pe lista celor în care locuitorii acestora pot beneficia de pensionarea anticipată cu 2 ani din cauza gradului mare de poluare, fără a suporta penalitățile aferente.