Aeronavă Spartan trimisă în sprijinul pompierilor pentru stingerea incendiilor din pădure!

O aeronavă C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, din dotarea Forţelor Aeriene Române, a decolat astăzi, 23 octombrie, pentru a interveni în sprijinul forţelor de de intervenție care acţionează împotriva unui incendiu din zona Buceş, munţii Vulcan, la limita dintre judeţele Alba şi Hunedoara.

Aeronava este operată de către un echipaj format din căpitan-comandorul Florin Ianculescu, locotenent-comandorul Romeo Gîrz şi maiştrii militari Maftei Ţebrean şi Gabriel Stancu.

Potrivit ISU Huneodara, cele două incendii la care se acționează încă de iri nu au fost încă lichidate.

”Cele două incendii la fondul forestier din nordul şi sudul judeţului sunt încă active. Pentru lichidarea incendiului la vegetaţia de la baza pădurii de foiase şi conifere, din zona Buceş-Vulcan, au intervenit astăzi 30 de pompieri ai Detaşamentelor Deva şi Orăştie şi ai Staţiei Brad, precum şi 11 lucrători silvici. Propagarea incendiului este favorizată de vegetația uscată abundentă. În total au fost afectate până acum, aproximativ 25 de hectare de litieră de pădure. Pentru anihilarea incendiului de litieră izbucnit pe raza localităţii Petros, ce a afectat 9 hectare, intervin 16 pompieri ai Detaşamentului Petroşani şi 10 lucrători silvici”, a declarat Anemona Doda, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara.

Carmen COSMAN – PREDA