Deputatul Laurențiu Nistor: ”Problema termoficării în Valea Jiului trebuie rezolvată prin Comitetul pentru situații de urgență. Și nu o mai amânăm!”

Deputatul Laurențiu Nistor, președinte al PSD Hunedoara, spune că problema asigurării agentului termic pentru locuitorii din Petroșani încă branșați la sistemul centralizat nu mai trebuie amânata și a precizat că se va implica personal în această chestiune.

Laurențiu Nistor spune că această problemă trebuie rezolvată prin Comitetul județean pentru situații de urgență.

”S-a făcut un comitet de urgență la nivel de Prefectură, Consiliul Județean, conducerea Complexului Energetic. În situația în care nu va fi în stare Primăria Petroșani să înființeze a treia firmă, atunci am discutat să preia producerea, transportul și încasarea, să facă cumva Termocentrala Paroșeni. La Deva, producerea, transportul și încasarea o face Termocentrala Mintia și realizările sunt de 97%. (…)Prin Comitetul pentru situații de urgență, această problemă trebuie rezolvată în Valea Jiului. Și nu o mai amânăm”, a declarat deputatul Laurențiu Nistor.

Circa 1.500 de apartamente din Petroșani depind în continuare de agetul termic furnizat de Complexul Energetic Hunedora. Situația este problematică, în condiițiile în care SC Termoficare SA, care distribuia agentul termic, este în faliment, iar licitația pentru desemnarea altei societăți care să preia distribuția organizată de Primăria Petroșani a rămas fără câștigător.

CEH nu are problme reale de furnizare a agentului termic, iar facturile pentru iarna trectă, potrivit oficialilor, sunt plătite în proporție de peste 85%. Problema este găsirea unei rezolvări a impasului privind distribuția căldurii în sistem centralizat.

Carmen COSMAN – PREDA

 

Căldura din calorifere depinde de ”mușchii” celor de la CEH. Consiliul de Administrație al companiei caută motive să nu dea agent termic