Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara, susține că Petrila a primit bani pentru ”modernizarea încălzirii”! Un sistem inexistent! Unde s-au dus 90.000 de lei?!

90.000 de lei ar fi fost alocați din fonduri de la bugetul județului pentru un proiect care vizează ”modernizare instalații de încălzire” la Petrila. Declarația a fost făcută în această după-amiază de deputatul Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara. Problema este că Petrila nu are și nu a avut vreodată sistem de încălzire. Doar centrale termice de cartier, care nici ele nu mai funcționează de ani de zile!

Laurențiu Nistor, deputat PSD de Huneodara și președinte al social – democraților hunedoreni, s-a aflat astăzi la Lupeni,  unde a susținut o conferință de presă, alături de alți reprezentanți de la vârf ai PSD Hunedora și primarii PSD ai Văii Jiului. O conferință de presă în care parlamentarul a prezentat proiectele în infrastructură realizate pentru Valea Jiului de când PSD se află la conducerea Consiliului Județean Hunedoara, unde deține și majoritatea.

”Guvernarea județului Hunedoara este în exclusivitate PSD: președinte, doi vicepreședinți, 18 consilieri” , a subliniat Nistor.

Printre proiectele enumerate de deputatul hunedorean a fost menționat și unul care a stârnit rumoare și care a părut să îl ia prin surprindere chiar și pe primarul Vasile Jurca, edilul localității unde s-ar fi implementat acesta. Este vorba despre un proiect investițional ce viza modernizarea încălzirii la Petrila, pentru care, spune Laurențiu Nistor (care a ost și președinte al Consiliului Județean Hunedoara), s-a alocat suma de 90.000 de lei. Iar lucrările ar fi fost și executate!

”Modernizare încălzire la Petrila: 90.000 de lei, lucrări executate. (…) La Petrila aveți proiectul pentru modernizarea încăzirii. Petrila.Numai puțin, stați… Pentru modernizare instalații de încălzire, pentru…”, a spus președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, insistând, cu ochii în lista pe care o avea în față, chiar și când i s-a spus că la Petrila nu este sistem de termoficare!

De precizat că la Petrila nu a existat nicodată un sistem centralizat de încălzire, ci doar câteva centrale de cartier care foloseau carbune pentru a produce energie termică.

Au fost considerate neperformante așa că, de ani de zile, au fost dezafectate. Unele dintre ele au fost transformate în garaje sau spații comerciale. Iar acum, oamenii se încălzesc cum pot, pe cont propriu. Majoritatea cu centrale de apartamen,t pe gaz metan.

Întrebarea care rămâne este unde s-au dus totuși cei 90.000 de lei, pe ce s-au cheltuit? Cu siguranță vom afla răspunsul în zilele următoare…

Carmen COSMAN – PREDA