Primul strat de asfalt pe drumul spre Parâng, în câteva zile

Se pune încă un covor de piatră pe drumul ce duce în Parțng și în câteva zile se va turna primul strat de asfalt.

Lurările al drumul spre Parâng avansează și în curând iubitorii muntelui vor putea urca pe un drum asfaltat. Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, a fost din nou pe șantier pentru a vedea care ese stadiul lucrărilor

”Am urcat astăzi din nou în Parâng, pentru a evalua stadiul investiției la drumul județean care va asigura accesul până sus în munte, deoarece mi-am dorit să am un răspuns la întrebarea pe care o pune toată lumea: când începe turnarea de covor asfaltic pe DJ 709F ? M-am convins că pe acest șantier se lucrează conform graficului asumat de antreprenor, au fost făcute lucrările pregătitoare și în aceste zile se pune încă un covor de piatră, urmând ca, undeva la sfârșitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie, să fie turnat primul strat de covor asfaltic. Cert este că în acest an, așa cum am promis, în Parâng vom putea urca pe un drum asfaltat”, a declarat Costel Avram.

Pe de altă parte, Avram a precizat că în perioada imediat următoare CJ Hunedoara va semna și ordinul de montare a celor două tuneluri, astfel încât iubitorii schiului să nu fie incomodați de drumul județean, acolo unde șoseaua se intersectează cu pârtiile.

În Parâng se derulează una dintre cele mai importante lucrări de investiții ale Consiliului Județean Hunedoara, respectiv modernizarea drumului județean 709F Cabana Rusu-Masivul Parâng km 6+600 – km 10+325, lucrare adjudecată de firma Strabag.

Sectorul care va fi modernizat are o lungime de 3,725 km. Lățimea părții carosabile este de 4 m. În cadrul proiectului se vor realiza: 4.525 ml de rigole betonate, 23 de podețe, 2.211 ml de ziduri de sprijin din beton și ciment, 1.249 ml de ziduri de sprijin din gabioane, 2.562 ml de parapete de siguranță.

Proiectul de modernizare a DJ 709F spre masivul Parâng finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL2). Pe de altă parte, CJ Hunedoara a  anunțat că va fi finanța continuarea lucrărilor și dincolo de pilonul 17, porțiune de drum care nu a fost prinsă în proiectul initial.

Carmen COSMAN – PREDA

Sursa foto: Facebook Costel Avram