Stația de la Zănoaga a intrat în reabilitare

Au început lucrările de reabilitare la Stația Zănoaga, investiție care înseamnă schimbarea întregului flux tehnologic.

Reprezentanții Apa Serv Valea Jiului spun că Stația Zănoaga este o stație de importanță strategică pentru Valea Jiului, acoperind practic necesarul de apă potabilă în cazul în care Staţia Valea de Peşti ar fi în imposibilitate de a funcţiona. Acum, acest obiectiv a intrat în reabilitare totală.

”Investiția de la Zănoaga a pornit. Deja se lucrează la stația de tratare. Pentru Valea JIului înseamă o sursă foate importantă, deparece din sursa Zănoaga se poate da apă până în Vulcan și Petroșani Nord.
În momentul de față această sursă alimentează numai cartierul Aeroport, dar în momentul în care stația Valea de Pești a fost în reabilitare, ca să evităm opririle pe partea de Vest – Aninoasa și o parte din Vulcan, sursa principală a fost stația Zănoaga.
Având în vedere geografia terenului, stația Zănoaga, care e alimentată din două surse, e chiar la mijlocul unui sistem de alimenare cu apă și are posibilitatea să dea și pe partea de Vest și pe partea de Est apă. E o stație foarte iportantă din punct de vedere strategic”, a declarat Cristian Ionică, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.

Stația Zănoaga este cuprinsă în Proiectul „Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Hunedoara (Valea Jiului) 2014 – 2020”, finanțat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, și implementat de S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A.. Proiectul presupune investiții majore în serviciile de alimentare cu apă și canalizare, prin execuția de lucrări de modernizare pe aria a șase localități din zona de operare a operatorului regional: municipiul Petroșani, municipiul Lupeni, municipiul Vulcan și orașele Aninoasa, Petrila şi Uricani, din județul Hunedoara, zona de dezvoltare regională Vest.

Carmen COSMAN – PREDA