Colțul copiilor la Stația de tratare a apei de la Jieț

Copiii au un colt al lor la Stația de tratare a apei de la Jieț, colt unde le-au fost expuse creațiile realizate după vizitele la acest obiectiv al ApaSrv Valea Jiului SA.

Povestea apei merge mai departe prin picturi. Prin picturile copiilor de la Clubul Copiilor din Petrila, realizate pe sticlă sau pe pânză. Pe care reprezentanții operatorului de apă din Valea Jiului, Apa Serv, au decis să le expună și, astfel, să le poată vedea cât mai mulți oameni. 

Cristian Ionică – directorul general al Apa Serv Valea Jiului: ”Această expoziție noi am denumit-o ”Colțul copiilor”, pentru că au fost doi ani consecutivi de când am avut acțiuni intitulate ”Povestea apei”, materializate prin picturi pe sticlă și picturi pe pânză. De anul trecut am încheiat chiar un parteneriat cu Clubul Copiilor și am zis că, în urma celor 500 de copii care au vizitat Stația Jieț și alte obiective ale Apa Serv, cel mai bine transmitem ceea ce facem noi prin prisma gândurilor curate și cât se poate de realiste ale copiilor. Nu le spunem foarte multe elemente tehnice în ceea cee înseamnă o uzină de apă, o uzină de epurare, dar, cu siguranță, ei când pleacă de aici înțeleg ce înseamnă o uzină de tratare a apei, ce înseamnă apă brută și ce înseamnă apă potabilă.  În acordul încheiat cu clubul copiilor, pe lângă activitatea culturală este și o componentă tehnică și am zis să facem planul pe anul viitor, pentru că, dacă reușim să materializăm pe parte culturală ce înseamnă această poveste a apei, încet – încet să le explicăm și toată povestea noastră din punct de vedere tehnic”.

Un astfel de colț al copiilor ar putea fi realizat și la sediul central al operatorului de apă și canalizare din Valea Jiului.

”Probabil că vom face și la sediul Apa Serv un asemenea colt, dar acolo deja, după toate acțiunile noastre, trebuie cumva să reorganizăm. Într-adevăr acolo vine mai multă lume și ar fi bie să arătăm cum e privită Apa Serv prin prisma copiilor”, a mai spus Cristian Ionică.

Aceste desene sunt realizate în urma workshop-ului intitulat ”Povestea Apei”, care a luat naștere ca urmare a unor  discuţii mai vechi purtate de oficialii Apa Serv şi cei de la Clubul Copiilor din Petrila, iar apoi materializată.

Carmen COSMAN – PREDA