Gabriel Lungu, revocat din funcția de secretar de stat de la Economie

Hunedoreanul Gabriel Lungu a fost revocat din funcția de secretar de stat la Ministerul Economiei, unde a fost  numit la începutul lunii iulie de premierul Viorica Dăncilă. Lungu este considerat unul dintre cei mai buni profesioniști din această zonă, cu temeinice cunoștințe jurdice.

De la preluarea mandatului de Prim Ministru, Ludovic Orban a semnat 78 de decizii de eliberare din funcție pentru secretari de stat subsecretari de stat și consilieri. Pe această listă, făcută publică de Medifax, se regăsește și Gabriel Lungu

În data de 3 iulie 2019, Gabriel Lungu a fost numit în funcția de secretar de stat în Ministerul Economiei de fostul premier Viorica Dăncilă. În perioada  februarie 2015 – octombrie 2016, Lungu a mai fost secretar de stat la Ministerul Muncii. Sctivitatea în amdinistrație și-a început-o în 2001, când a devenit consilier juridic în cadrul Prefeturii Hunedoara, pentru ca apoi să ocupe, pe rând, fncțiile de consilier personal al primarului din Lupeni (2006 – 2007), consilier Birou Parlamentar camera Deputaților (2009 – 2012), administrator public al municipiului Lupeni (până în 2014), consilier Birou Parlamentar Senat (2014 – 2015).

La ministerul Economiei, potrivit CV-ului său, acesta activa la Direcţia Industria de Apărare-Compartimentul Politici,Stategii,Administrare,Implementare,Reglementări si Autorizare și avea ca atribuții: -Elaborează proiecte de acte normative specifice industriei naţionale de apărare ; -Avizează proiecte de acte normative ale altor institutii ; -Participă la grupuri de lucru interinstituţionale ; -Participă la verificarea si aplicarea legii de către operatorii economici din industria de apărare.

Lungu este licenţiat în Ştiinţe Juridice – Universitatea din Bucureşti – Facultatea de Drept și are și, pe lângă mai multe cursuri deformare profesională, are un master în  Politici Publice şi Dezvoltare Socială”– Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative- Facultatea de Ştiinţe Politice Bucureşti 2007-2008.

Carmen COSMAN – PREDA