Cel puțin 70 de studenți de la Petroșani pleacă să studieze peste hotare cu burse Erasmus+. Li se alătură și cadre didactice

Zeci de studenți, cadre didactice și personal administrativ de la Universitatea Petroșani au din nou șasa să se perfecționeze profesional prin programul Erasmus+ derulat de Universitatea Petroșani. Accentul se pune și de această dată pe cei care merg la forma de predare în afara universității, pentru că prin aceștia crește prestigiul acestei instituții de învățământ superior, spune Rectorul Universității Petroșani, prof.unv.dr.ing. Radu Sorin Mihai.

În această perioadă se desfășoară selecția celor care vor pleca cu burse Erasmus pentru a studia, pentru a preda sau pentru a se perfecționa profesional.

Rectorul Universității Petroșani, prof.unv.dr.ing. Radu Sorin Mihai: ”Avem în această perioadă selecția pentru sudenți, cadre didactice și personal administrativ care vor pleca cu burse Erasmus începând din această toamnă. O primă selecție a fost făcută de către comisia desemnată de conducerea Universității pentru studenți și s-a încheiat vineri. Vor merge într-o primă etapă 70 de studenți, urmând ca, dacă primim suplimentare de fonduri, să le acodăm burse și altor studenți. Astăzi și mâine avem selecția pentru cadre didactice și personalul administrativ. Vom insista și vom acorda cât mai multe burse pentru cei care merg la forma de predare în afara universității, pentru că prin aceștia crește prestigiul universității noastre și încurajăm această formă de participare la Erasmus+”.

Carmen COSMAN – PREDA