Ordonanța de urgență care să înlocuiască Ordonața 36 va fi aprobată în ședința de Guvern de mâine. A primit aviz favorabil de la Consiliul Economic și Social

Foto: Arhiva

Proiectul de act normativ care trebuie să înlocuiască Ordonanța 36 a primit avizul favorabil în Consiliul Economic și Social și va fi aprobată în prima ședință de Guvern, a anunțat președintele Sindicatului Muntele, Darius Cîmpean, care  fost astăzi prezent la CES.

Potrivit acestuia, ședința de Guvern este programată pentru miercuri, la ora 14.00. Practic, proiectul de OUG prevede aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A. şi Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. în perioada 2019-2024. Este actul normativ pentru care minerii de la Societatea Națională de Închideri de Mine au protestat zile în șir blocați în subteran. O ordonanță care îi ajută deopotrivă și pe angajații de la Complexul Energetic Hunedoara, care vor fi disponibilizați.

Prin acest act normativ se reglementează situația veniturilor complementare pentru persoanele care urmeaază să fie disponibilizate de la SNIMVJ și CEH.  Impactul bugetar pentru anul următor este de aproximativ 15 milioane de lei și va fi prevăzut în proiectul de bugetul pentru anul următor, au anunțat oficialii guvernamentali.

Carmen COSMAN – PREDA