Noul telescaun din Parâng așteaptă după o suprafață de teren. Pretențiile Romsilva sunt foarte mari

Primăria Petroșani caută o parcelă de teren pe care să o dea la schimb celor de la Romsilva pentru terenul pe care ar urma să treacă noul telescaun din Parâng.

S-au făcut numeroase demersuri pentru acest teren pentru care Primăria din Petroșani a ajuns chiar și în instanță cu cei de la Romsilva. Acum negocierile sunt la faza la care se încearcă identificarea terenului cu care să fie și cei de la Romsilva de acord.

”Suntem la faza la care vrem să identificăm o suprafață de teren să o dăm în schimb celor de la Romsilva. Trebuie să identificăm un teren în aceeași zonă, pentru că altfel calculul pe care îl fac ei e foarte mare. Ca să dai un teren în schimb în altă parte, valorile pe care le calculează aceștia sunt foarte mari”, a precizat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil din Parâng este finanțat, teoretic, din fonduri de la bugetul de stat, fonduri guveramentale, dar în realitate banii au venit cu foarte de mare greutate în ultimii ani. Anul acest, de exemplu, nu a fost alocat niciun leu, dar primarul Tiberiu Iacob – Ridzi recunoște că nici nu au solicitat, axându-se pe noul telescaun.

”Nu am primit finanțare, dar nici nu am cerut anul acesta. Obiectivul prioritar este TS4. Dacă vom reuși să înaintăm  toate actele, în primăvară să fim cu fondul forestier scos de la Romsilva și atribuit către Consiliul Local, să putem să dăm drumul la costrucția TS4”, spunea recent edilul petroșănean.

Noul telescaun ar urma să aibă punctul de plecare deasupra de telescaunul vechi și va ajunge până în Slima.

Pentru rezolvarea litigiului dintre Primăria Petroșani și Romsilva, care durează de câțiva ani, în Parâng a fost și un topograf care a refăcut documentația pentru terenul vizat, teren care a fost disputat și în instanță și pe care ar urma să fie amplasat telescaunul TS4.

Carmen COSMAN – PREDA