Heiuș cere demisii, Resmeriță ”amenință” cu avocați plătiți chiar de el!

Senatorul PSD Cristian Remeriță a lansat un atact la adresa președintelui PNL Hunedoara, Lucian Heiuș, după ce acesta a cerut public demisia a trei persoane, aflate acum în funcții de răspundere, pe fondul acțiunilor lor din ultima perioadă. Este vorba despre Maria Ștefănie, inspector școlar general al ISJ Hunedoara, Mirela Popescu, manager la Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu, și Samuel Dioane, director CEH.

Reacția senatorului PSD Cristian Resmeriță vine ca urmare a unei declarații publice a liderului liberalilor hunedoreni referitoare la cele trei persoane

„Doamna Maria Ștefănie a lansat panică în școli, invocând faptul că din cauza Guvernului Orban nu pot să-și primească profesorii banii. (…)Ce face Maria Ștefănie nu are legătură cu educația și cu învățământul!”, spune Lucian Heiuș, președintele PN Hunedoara.(…) Doamna Mirela Popescu (n.r. manager la Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu )le spune angajaților că nu primesc bani de la Guvernul liberal, pentru a se face plata salariilor. O mare minciună! Bani sunt, salariile se pot plăti, dar este o propagandă marca PSD! Samuel Dioane dă dovadă de incompetență! A dus CEH la insolventa. Dacă nu intervenea primarul Oancea, municipiul Deva rămânea fără căldură și apă caldă!”, a anunțat Lucian Heiuș.

În replică, parlamentarul social – democrat ”amenință” cu avocați plătiți chiar de el care să îi apere pe PSD-iștii care se simt amenințați de actuala putere politică.

”Pentru cei care nu-l cunosc (nr. Lucin Heiuș). Dânsul este de la Orăștie și a trecut prin Vale de vreo 3 ori cred în ultimii ani. În rest sunt convins că nu a mai trecut pe aici. Eu vreau să îi transmit domnului deputat să fie puțin mai atent și să termine cu amenințările astea. Nu știu ce motiv găsește la unele persoane să ceară demisii, să ceară schimbări (…) De 11 ani de zile sunt parlamentar. Nu mi-a permis niciodată să cer demisia unuia că este panelist, pedelist… Văd că domnul deputat Heiuș, președinte al PNL Hunedoara, dorește să execute oameni pentru că sunt PSD-iști. Îi transmit să își vadă de treabă și mai transmit că sunt suficient de tânăr să îl aștept cât e nevoie. Să nu se joace cu membrii PSD. Să nu amenințe membrii PSD. Văd că domnul Heiuș trece într-o extremă exact cum dl Președinte Iohahhis a trecut și a spus, citez din memorie, să dispară toți pesediștii (…) Domnul deputat Heiuș să nu mai amenințe membrii PSD pentru că, vă spun, sunt suficient de tânăr să îl aștept cât va fi nevoie și, ceea ce încearcă el să facă unor membri PSD, adică să-i execute, va păți el de la mine. Viața asta e foarte complicată și foarte întortocheată. Să nu amenințe cineva din PNL membrii PSD doar pentru că așa dorește. Nu știu dacă dl.Dioane este cel mai bun director sau cel mai slab director. Nu pun note, dar vreau să vă spun că mina Lonea funcționează astăzi, mina Lupeni funcționează și s-au făcut sute de angajări. Insolvența CEH a fost determinate de o hotărâre judecătorească. Dacă un om care este membru PSD merită să fie schimbat pentru că a făcut greșeli, pentru că este ineficient, nu am o problemă. Dar dacă este schimbat doar pentru că este membru PSD, nu este în regulă. Le transmis tuturor membrilor PSD că în mine o să aibă un mare sprijin, personal o să angajez din banii mei avocați ca să îi dăm în judecată pe absolut toți cei care încearcă să abuzeze de oameni”, a declarat senatorul PSD Cristian Resmeriță.

Resmeriță ”adună date” despre Heiuș

Și, pe principiul ”știu cei ai făcut astă vară”, parlamentarul social democrat, care este și președinte executiv al PSD Hunedoara, îi transmite președintelui PNL Huneodara că va veni și el să spună anumite chestiuni de pe vremea când Heiuș conducea Finanțele huneodrene. Și, în plus, îl așteaptă la o dezbatere la un post de teeviziune

”Îi lansez public invitația de a face o confruntare, o dezbatere să vedem cum e cu oamenii ăștia pe care îi amenință, cum e cu oamenii ăștia pe care îi dă afară, să vin și eu să spun niște chestiuni de pe la direcția de finanțe, să spun niște chestiuni de pe la Direcția regională de finanțe Timișoara, unde dânsul a coordonat”, a preczat senatorul Cristian Resmeriță.

Întrebat de ce nu face publice informațiile acum, dacă tot le deține, Resmeriță a spus că mai adună niște date.

Carmen COSMAN – PREDA