Rezultatele PSD în Valea Jiului la primul tur duc social – democrații în fruntea clasamentului la nivel național. Senatorul Resmeriță anunță o coaliție politică locală pentru turul doi

Valea Jiului a votat, în 10 noiembrie, preponderent cu PSD, respectiv cu Viorica Dăncilă, candidatul acestei formațiuni politice la  Președinția României. Social democrații din Valea Jiului sunt pe locurile 1, 2 și 3 la nivel național, atât la municipii, cât și la orașe în ceea ce privește rezutatele obținute în primul tur al alegerilor prezidențiale.

PSD a câștigat în toate localitățile din Valea Jiului detașat, făcând practic notă discordantă cu restul județului, unde PNL s-a impus, asta deși conducerea Consiliului Județean Hunedoara (administrația județului) este formată strict din membri PSD. Municipiul Lupeni se situează chiar pe locul 1, aici Viorica Dăncilă obținând aproximativ 45% din totalul voturilor valabil exprimate, spune senatorul PSD Cristian Resmeriță.

”Toate organizațiile PSD din Valea Jiului au câștigat categoric, în toate localitățile. Doresc să mulțumesc tuturor organizațiilor, de la Uricani până la Petrila și-au făcut datoria, de asemenea primarilor PSD, viceprimarilor, consilierilor locali, consilierilor județeni, dar, mai ales, membrilor de partid, oamenilor care au fost alături de noi și de data aceasta Spre bucuria mea, rezultatele din Valea Jiului sunt în top la nivel național, atât la municipii, cât și la orașe am ocupat locurile 1,2 și 3 pe țară.

Municipiul Lupeni a ieșit pe locul I din țară cu aproximativ 45%. S-au obținut rezultate și mai mari, char înspre 49%, la Aninoasa. Între organizațiile din Valea Jiului nu a fost o competiție, care pe care, însă am avut ambiții mari în dorința de a obține rezultate cât mai bune, o ”concurență” care ese benefică, pentru că am obținut rezultate foarte bune”,a  declarat într-o conferință de presă Cristian Resmeriță.

Coaliție pentru turul II

Pe de altă parte, parlamentarul social – democrat anunță că pentru turul doi se va forma o coaliție locală, alturi de PSD venind și alte formațiuni politice în Valea Jiului. Deocamdată, trei consilieri locali de la PRM Lupeni, în frunte cu președintele organizației, și-au manifestat deja susținerea, asta deși gestul lor îi va costa fotoliul de consilier, potrivit anunțului făcut de PRM Hunedoara.

”Pentru turul doi îmi doresc să obținem rezultate la fel de bune peste tot. Să facem tot ce trebuie să convingem oameni care în primul tur nu au votat candidatul PSD să vină înspre noi.  Am discutat și cu lideri politici, cu oameni care conduc alte formațiuni politice care își vor declara în săptămâna următoare sprijinul pentru candidatul PSD. Mă refer la Valea Jiului, strict zona de care mă ocup eu.

(…) În perioada următoare, alți lideri politici își vor afirma sprijinul înspre candidatul PSD și înspre proiectele pe care eu, personal, le-am avut și le am la nivelul Văii Jiului. O coaliție locală pentru a obține rezultate cât mai bune în turul doi”, a epxlicat Cristian Resmeriță.