Dezvoltare cu proiecte europene la Universitatea Petroșani

Foduri de la Ministerul Educației Naționale și, mai ales, fonduri europene. Universitatea Petroșani, prin reprezentanții ei, a înțeles că în acest mod pot să se dezvolte și pot să crească performanța capitalului uman.

Numai de la MEN suma totală a proiectelor câștigate în acets an este de cinci ori mai mare decât în ultimii cinci ani. Iar la acești bani se adaugă fondurile europene pentru finanțarea altor proiecte câștigate de Universtatea Petroșani.

Prof.univ.dr.ing. Radu Sorin Mihai, Rector Universitatea Petroșani: ”Am lucrat mult la redactarea acestor proiece. Am avut șansa să câștigăm proiecte pe Programul Operațional Capital Uman. Trei sunt câștigate și mai este al patrulea proiect, în faza de a fi finanțat.

De asemenea, din cinci proiecte depuse pe fondurile de la Ministerul Educației Naționale am câștigat 3. Aici cred că trebuie să lucrăm puțin mi bine, să fim mai motivați și mai credibili în tot ceea ce am spus că vom face în aceste proiecte. Oricum, fondul proiectelor câștigate numai în acest an este de cinci ori cât în ultimii cinci ani.

Am câștigat câteva proiecte de cercetare științifică pe Orizont 2020 sau pe alte granturi europene. Unul dintre ele este coordonat de către Slovenia, unde suntem partneri, altul îl avem cu Germania corodonator, la altul este coordonator Universitatea din Grivice și, mai recent, avem un proiect care este coordonat de Universitatea din Turcia, iar noi suntem parteneri. Profesorul din Ankara a susținut la noi o primă intervenție vis-a-vis de tematica și conținutul proiectului”.

Carmen COSMAN – PREDA