”Mergeți la vot” – îndemnul liderilor PNL din Valea Jiului către oameni

Foto: Facebook Danut Anghel

Tiberiu Iacob – Ridzi (Petroșani), Ilie Păducel (Petrila), Dănuț Anghel (Vulcan) și Cristian Roșu (Lupeni) sunt liderii PNL din Valea Jiului care, joi, i-au îndemnat pe oameni să iasă la vot duminică, 24 noiembrie în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. A fost o conferință de presă comună a liderilor PNL, care au vrut astfel să transmită și un semnal de unitate.

În primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale populația din Valea Jiului a votat, din nou, preponderent cu stânga politică, respectiv cu PSD și candidatul acestei formațiuni politice, însă PNL a câștigat procente bune față de alegerile europarlamentare, de exemplu. De această dată, lideri PNL ai patru organizații locale din Valea Jiului au dorit să formeze o voce comună și să îi îndemne pe oameni să vină în număr cât mai mare la urne, duminică, în cel de-al doilea tur de scrutin.

Tiberiu Iacob – Ridzi, președintele PNL Petroșani: ”Sigur, ne dorim ca președintele Klaus Iohannis să câștige aceste alegeri prezidențiale. Pe această cale vreau să invit pe toată lmea să participe la vot. Sigur, să voteze cu cine consideră dumnealor, dar important este ca oamenii să meargă la vot. (…) Noi spunem că pentru parcursul european al României și pentru tot ce înseamnă această construcție europeană și NATO este foarte important ca Președintele Iohannis să mai câștige un mandat și statutul nostru ca țară, ca popor să fie unul respectat în Europa și în lume. Sigur, rămâne la aprecierea fiecăruia dintre cei care își vor exprima poziția dumică. Eu respect opțiunea fiecăruia, însă mi-aș dori ca cel puțin în Valea Jiului prezența la vot să fie una ridicată și, sigur, să obținem un scor cât mai bun”

Ilie Păducel, președintele PNL Petrila: ”Eu fac o datorie de conștiință și din suflet îi rog pe petrilenii mei, așa cum îmi place mie să spun, ca duminică să se prezinte cu toții la vot, iar când intră în cabina de vot să facă ce le dictează contiința și îi ajută bunul Dumnezeu. Este foarte important să susținem candidatul PNL, pe Președintele Iohannis, pentru că, trebuie să ne aducem aminte, alături de premierul Orban s-a zbătut ca să repare o nedreptate pentru minerii din Valea Jiului: să dea acea ordonanță de Guvern care a stat vreo 10 luni prin sertarele PSD. Avem garanția și certitudinea că fiind împreună, și împreună și cu administrațiile din Valea Jiului, va schimba în bine și situația din Valea Jiului. Încă odată îndemn cetățenii din Petrila să se prezinte la vot”.

”Votăm acum pentru copiii  și pentru viitorul acestei țări”

Dănuț Anghel, președintele PNL Vulcan: ”Ne bucură faptul că cetățenii municipiului Vulcan au înțeles mesajul nostru, au ieșit la vot, au votat cu încredere, cu sufletul și tocmai din acest motiv îi invit și pe data de 24 noiembrie să fie prezenți la vot, să-și exprime părerea așa cum le dictează sufletul, cum le dictează inima. Ne bucurăm că noul Guvern proaspăt instalat s-a ținut de cuvât și a ajutat minerii care s-au aflat în grevă la Societatea de Închideri și au dat acea ordonanță. (…) Încă o dată rog cetățenii municipiului Vulcan să fie prezenți la vot. Dumnezeu să ne ajute să prosperăm, să mergem spre mai bine!”

Cristian Roșu, președinte PNL Lupeni: ”Este și un semnal de unitate pe care noi vrem să-l transmitem tuturor oamenilor din Valea Jiului. Organizațiile PNL din Valea Jiului sunt astăzi aici și asta arată munca în echipă pe care o facem și felul în care colaborăm. (…) Mesajul meu este acesta: Vă rog veniți la vot dumincă, este foarte important să votăm, indiferent pe cine puneți ștampila. Votăm acum pentru copiii  și pentru viitorul acestei țări. Este foarte improtant să fim prezenți, este foarte importantă traiectoria pe care România o va avea în viitorul apropiat, să mergem pe drumul european pe care am pășit, să fim în continuare sub umbrela NATO pentru siguranța țării noastre. De aceea este foarte, foarte importat să mergem la secția de vot și să votăm!”

Carmen COSMAN – PREDA