Greva foamei. Un bărbat protestează împotriva unor polițiști din Uricani!

Foto: Realitatea de Gorj

Nemulțumit de modul în care sunt tratate sesizările sale de către reprezentanți ai Poliției Uricani, un bărbat de 47 de ani din localitate a intrat în această dimineață în greva foamei.

Totul a început, spune bărbatul în cauză, Ilie Pantilie, în luna martie, când a fost sancționat contravențional cu suma de 200 de lei pentru tulburarea ordinii și liniștii publice ca urmare a unui conflict verbal pe care l-ar fi avut cu soțul unei femei, vânzătoare la un magazin din localitate. Se cunoșteau de multă vreme au fost chiar prieteni de familie, dar în urmă cu circa 5 ani au rupt legăturile. Pantilie spune că bărbatul a fost cel care l-ar fi jignit în toate felurile, dar în ceele din urmă cel sancționat a fost tot el, iar cealaltă persoană nici măcar nu a fost audiată.

Iar lucrurile nu s-au oprit aici.

”Ulterior, peste vreo 3 luni, era să dau peste doi copii la o trecere de pietoni. Mașina persoanei cu care am avut acele probleme era parcată pe interzis și mi-a obturat vizibilitatea. Am sunat la 112 și am cerut să vină organele abilitate. Fiind sâmbătă, nu a venit nimeni. Am sunat din nou la 112 și a fost trimis un agent de poliție la sediul poliției, care mi-a zis să mă duc eu să fac poze și să vin cu plângerea”, povestește bărbatul aflat acum în greva foamei.

Așa a și făcut, dar mai apoi a primit răspuns că aparatul cu care a făcut fotografiile nu era omologat.

”Eu am înțeles asta, dar agentul de poliție, care este legitimat și în Rutieră, trebuia să vină să constate sau, ulterior, când a primit plângerea, să afle adevărul. Ei au constatat că persoana respectivă a parcat mașina acolo, a și recunoscut…”, a precizat bărbatul.

Plecând de la amenda primită, dar coroborat și cu celelalte aspecte, bărbatul a făcut mai multe sesizări, dar spune că lucrurile trenează. Are suspiciuni că persoanele respective sunt cumva favorizate de oamenii legii, în timp ce el are de suferit. Spune că se teme, mai ales că plângerile sale sunt îndreptate și împotriva unor oameni ai legii.

În consecință, luni a notificat Primăria și Poliția Uricani că intră de vineri în greva foamei. Joi s-a încercat o mediere, o consiliere, iar la Uricani a  venit un reprezentant al IPJ Hunedoara, însă discuțiile s-au finalizat fără vreun rezultat concret.

”Am venit la poliție, unde m-a ținut vreo 3 ore. Domnul respectiv m-a întrebat ce nemulțumiri am. Mi-a luat o declarație și mi-a spus că va face un proces verbal. Atât a rămas. (…) Eu am făcut plângeri pentru amenințare pe numele persoanei respective. Toate sunt tergiversate. Mi-e frică și de repercusiuni, fiind poliția, că am făcut sesizări și împotriva lor…”, mai spune protestatarul.

Bărbatul spune că va rămâne în greva foamei pe termen nelimitat, până când va primi răspunsurile așteptate de la factorii abilitați. Pentru a se feri de frigul de afară, bărbatul se adăpostește în autoturism, mai ales pe timpul nopții.

Reprezentanții IPJ Hunedoara spun că în această cauză se fac verificări.

” Azi in data de 22.11.2019, la ora 13:00, un bărbat in vârstă de 47 de ani din orașul Uricani, aflandu-se in interiorul autoturismului său parcat in fața Primăriei Orașului Uricani, a atașat un anunț prin care declară greva foamei, motivand că, este nemultumit de răspunsurile primite la numeroasele petiții depuse la Poliția Orasului Uricani”, a precizat Carla Strujan, reprezentant al IPJ Hunedoara.

Situația este monitorizată de jandarmii hunedoreni, aceștia fiind abilitați în astfel de situații.

Nu este prima dată când polițiștii din Uricani se află în centrul unor scandaluri și contestații. În trecut, unii oameni ai legii au fost acuzați chiar și de loviri.

Carmen COSMAN – PREDA