Feerie de culori. În Petroșani s-au aprins luminile de sărbătoare

O mulțime de ghirlande și ornamente luminoase îmbracă din această seară municipiul Petroșani în straie de sărbătoare. Practic, s-a dat startul sărbătorilor de iarnă.

Și, așa cum se întâmplă de câțiva ani încoace, luminițele de sărbătoare s-au aprins într-un cadru festiv în Parcul Carol Schreter din Petroșani, acolo unde copiii, veniți în număr mare, au numărat împreună cu primarul urbei, Tiberiu Iacob –Ridzi, ultimele secunde până când a fost apăsat ”magicul” buton roșu care a umplut străzile de strălucire. Și totul în acordul duios al colindelor.

Tiberiu Iacob – Ridzi, primar Petroșani: ”Începând din această seară, la Petroșani, aprinderea iluminatului ornamental festiv a anunțat, oficial, startul sărbătorilor de iarnă. Le mulțumesc ajutoarelor mele – copiii – pentru că astfel am apăsat împreună butonul care a umplut de strălucire străzile din municipiul Petroșani, „Moşi Crăciunilor” care au împărțit dulciuri celor prezenți, dar şi colindătorilor care au încântat audienţa. Pentru noi, ca reprezentanți ai administrației locale cea mai mare satisfacție este să îi vedem pe copii, părinți și bunici fericiți, iar astăzi, odată cu aprinderea iluminatului ornamental festiv am trăit, cu toții, un astfel de moment încununat de emoție”.

Atmosfera a fost întregită de ajutoarele lui Moș Crăciun, care le-au transmis tuturor copiilor sărbători fericite și neapărat să fie cuminți pentru ca Moșul să le aducă darurile mult – așteptate.

În Parcul Carol Schreter a fost amenajat și în acest an un orășel al copiilor, iar din Centrul Civic nu lipsește Diorama ce înfățișează nașterea lui Isus.

Carmen COSMAN – PREDA

(Foto: Facebook Tiberiu Iacob – Ridzi)