Primăria Petroșani s-a retras din asocierea pentru câinii fără stăpân

Municipiul Petroșani nu mai face parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Serviciul județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân”. Primăria Petroani a decis să se retragă.

Problemele cu gestionarea acestui serviciu au început după ce Curtea de Conturi a constatat că reprezentanții Consiliului Județean Hunedoaa nu puteau, legal, să se asocieze cu UAT-urile și a dispus retragereaa dministrației publice județene, care asigura cea mai mare parte a fondurilor necesare.

Acum și municipalitatea din Petroșani a decis să se retragă, iar primarul Tiberiu Iacob – Ridzi a motivat faptul că ADI nu a mai respecctat obligațiile prevăzute în contract.

”Având în vedere faptul că asociația nu a mai respectat obligațiile prevăzute în contractul de delegare a gestiunii și adăpostul pentru animale fără stăpân din str. Mihai Eminescu a fost închis, am propus Consiliului Local al municipiului Petroșani retragerea UAT Petroșani din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Serviciul județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân””, a precizat Tiberiu Iacob – Ridzi în nota de fundamentare a proiectului aprobat de Consiliul Local Petroșani.

ADI ”Serviciul județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân” s-a înființat în 2012, prin asocierea dintre Consiliul Județean și o parte a primăriilor din județul Hunedoara cu scopul de a gestiona problema animalelor fără stăpân.

Carmen COSMAN – PREDA