Primele minerilor, în discuții

Foto: Arhiva

Deocamdată nu se știe dacă minerii vor beneficia de prime de Crăciun, din cauza situației financiare dificile a Complexului Energetic Hunedoara, care a aruncat compaia în insolvență. Administratorul special al societății spune că își dorește respectarea Contractului Colectiv de Muncă, dar în ceea ce privește adaosurile salariale urmează o analiză financiară.

”Îmi propun că oamenilor să le fie respectat Contractul Colectiv de Muncă, oamenii să își ia banii la timp și bonusurile care sunt trecute în contract. Prima de Crăciun este în discuții și nu aș vrea să fac o promisiune pe care să nu o pot respecta. Vreau să știu exact dacă financiar putem acorda primă și în ce cuantum”, a declarat  Cristian Roșu, administrator special de la CEH.

Potrivit lui Samuel Dioane, directorul general al CEH, compania are nevoie de circa 15 milioane de lei pentru salariile angajaților și tichete. În funcție de veniturile societății, după discuții inclusive cu sindicatele, se va stabili dacă minerii vor lua sau nu anul acesta prime.

Carmen COSMAN – PREDA