S-a deschis sezonul de schi în Straja!

Sursa foto: Complex Montana - Straja

În stațiunea Straja s-a deschis astăzi sezon de schi. Deocamdată pe pârtia Constantinescu, care a fost pregătită pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

A fost suficient de frig în ultimele zile, astfel că instalațiile au putut produce suficientă zăpadă artificială pentru a se schia in condiții optime. De asemenea, pârtia a fost amenajată, astfel că de astăzi s-a dat start sezonului de schi.

Straja a fost declarată stațiune turistică în anul 2002 și este situată la o altitudine cuprinsă între 1300-1400 metri în inima munților Vâlcan, pe partea nordică a acestora, la 8 km de Lupeni. Potrivit Primăriei Lupeni, stațiunea dispune de un impresionant domeniu schiabil de aproximativ 26 km valorificat prin cele 12 pârtii de schi, fiecare fiind echipată cu instalație de transport pe cablu și zăpadă artificială, oferind condiții excelente pentru sporturi și activități de iarnă.

Aici se află cea mai lungă pârtie de schi din țară-pârtia Straja cu o lungime de 8,1 km, cu punctul de plecare din Vârful Straja de la 1868 m și punctul de sosire lângă stația de plecare a telegondolei, la 750 m, mai spun sursele citate anterior.

Cel mai important și mai modern mijloc de transport pe cablu  este telegondola care facilitează accesul turiștilor în stațiune și asigură transportul pe un spectaculos traseu cu o lungime de peste 2,5 km.

Și autoritãtile locale sunt pregãtite pentru a-i primii pe turiști. Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni, spune că tot ceea ce a ținut de administrație a fost pus la punct, astfel încât turiștii care vor veni în acest an în Straja sã se simtã cât mai bine.