Încă o adresă oficială pentru căldura populației din Petroșani. Trimisă direct administratorului judiciar al CEH!

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, mai face o încercare pentru ca populația din localitate racordată la sistemul centralizat de termoficare să nu sufere de frig în case. I-a trimis de această data o adresă oficială administratorului judiciar al Complexului Energetic Hunedoara, cel care, împreună cu administratorul special, ia decizii pentru companie pe perioada în care aceasta este în insolvență.

Primarul Tiberiu Iacob – Ridzi nu cere decât ca la Petroani să se procedeze fix ca la Deva, acolo unde locuitorii primesc apă caldă și căldură direct de la CEH, prin Termocentrala Mintia.

adresa 20716 catre CEH

Societatea de termoficare din Petroșani, care până anul trecut asigura distribuția agentului termic pentru persoanele racordate la sistemul centralizat este în faliment. Primăria Petroșani a scos la licitație serviciul de distribuție, dar oficialii Complexului Energetic Hunedoara au părut să facă tot posibililul pentru a  fi descalificați, deși erau unici oferanți. La Deva, în schimb, agentul termic de la Mintia este distribuit populației chiar de CEH, același complex energetic care la Petroșani și la Vulcan spune că nu se poate ocupa de acest aspect.

De fapt, tocmai pentru această ”dublă măsură”, primarul Municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a cerut joi public demisia directorilor de la Complexul Energetic Hunedoara – Samuel Dioane, respectiv Termocentrala Paroșeni – Doru Vișan.

Nu înțeleg de ce această dublă măsură, adică la Deva CEH poate să facă distribuția, iar la Petroșani nu. Cu atât mai mult cu cât Mintia funcționează cu cărbunele din Valea Jiului. Cinismul celor de la Termocentrala Paroșeni deja a atins niște cote, zic eu, inimaginabile. O doamnă m-a sunat în această dimineață și mi-a spus că a sunat la Termocentrala Paroșeni, iar de acolo – domnul Vișan probabil – i-a răspuns că Primăria Petroșani nu vrea să dea căldură. Eu vreau să îi aduc aminte domnului specialist Vișan că am primit anul acesta cam în fiecare lună câte o adresă cum că ei nu pot să facă distribuția agentului termic în Petroșani. Adică ceea ce pot la Deva, la Petroșani nu se poate. Adrese semnate de directorul Dioane, dar sigur sub stricta supraveghere a dl. Vișan, care era secretar de stat și acum este din nou director la Paroșeni”, spune joi Tiberiu Iacob – Ridzi.

O zi mai târziu, edilul a mai făcut un pas și i-a scris direct administratorului judiciar al Complexului Energetic Hunedoara în problema agentului termic pentru populația din Petroșani racordată la sistemul centralizat. Sunt circa 2.000 de familii în această situație.

În data de 14 noiembrie, Tribunalul Hunedoara a admis cererea de intrare în insolvență a CEH, solicitare formulată de creditori, iar instanța a numit drept administrator judiciar Expert Insolventa SPRL.

Carmen COSMAN – PREDA