Comandament de iarnă la Apa Serv

Foto: Arhiva

Apa Serv s-a pregătit de iarnă și a învățat din experiențele anilor trecuți, când temperaturile foarte scăzute au condus la multe deficiențe în ceea ce privește funcționalitatea întregului sistem.

Comandamentul de iarnă este deja funcțional, iar stocurile de materiale necesare au fost suplimentate.

”Apa Serv are un comandament de iarnă care este deja activat, de la primele temperaturi cu minus. Pe lângă activitatea de bază, acest comandament de iarnă are niște activități specifice începând de la partea de primire reclamații din cauza înghețului de branșamente sau rețele, unde este o altă procedură. La nivel de stații de tratare, echipele, pe lângă programul de mentenanță pe care îl fac, indiferent de oră acționează în captare pentru că de acolo ne pleacă apa și trebuie să ne asigurăm că și la – 10 grade în munte avem apă brută. La stații deja avem toate stocurile de reactivi, de clor, dacă apare o ninsoare puternică să putem funcționa și dacă nu mai poate ajunge cu mașinile furnizorul de materiale. Pe partea de exploatare, echipele care asigură continuitatea seviciilor 24 de ore din 24 au fost suplimentate cu câte un om și sunt pregătite oricând să intervină în caz de îngheț al branșamentelor. Și din punct de vedere al materialelor au un stoc în plus”, a declarat Cristian Ionică, director general Apa Serv Valea Jiului.

Acesta spune că au învățat din experiența anilor trecuți, când temperaturile foarte scăzute au condus la multe deficiențe în ceea ce privește funcționalitatea întregului sistem, chiar dacă acestea nu au fost resimțite de populație pentru că s-au găsit soluții alternative.

Carmen COSMAN – PREDA