O nouă parcare pentru Straja, amenajată cu sprijinul CJ Hunedoara. Autoritățile locale au predat documentele necesare

Foto: Turism Club

O hotărâre de Consiliu Județean și preluarea amplasamentului mai sunt necesare pentru ca o nouă parcare să fie amenajată în stațiunea Straja.

Sunt tot mai mulți turiști care aleg Straja drept destinație de vacanță, iar numărul parcărilor a devenit insuficient. Primăria Lupeni a identificat un nou amplasament, pentru care a întocmit toate documentele necesare, care au fost deja prerdate către Consiliul Județean, forul care se va ocupa de amenajarea  noii parcări.

”Parcarea a fost predată Consiliului Județean Hunedoara, dar aceștia nu au reușit încă să o preia. Noi am făcut tot ce trebuia să facem. Avem deschidere din partea Consiliului Județean. Sperăm să reușim să finalizăm acest proiect. Noi am făcut DALI-ul, PT-urile și le-am predat Consiliului Județean”, a declarat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Probabi anul viitor și acest proicet va fi implementat, astfel încât să fie înlăturat și neajunsul lipsei locurilor de parcare. An de an, stațiunea montană Straja atrage mii de turiști, care sunt tot mai mulți de la un sezon la altul, potrivit autorităților locale. Condițiile de schi sunt foarte bune, iar prețurile sunt mai mici decât în alte stațiuni montane din  țară. Practic, în Straja se schiază aproape pe un întreg munte.

Carmen COSMAN – PREDA