Costel Avram vrea să candideze la președinția Consiliului Județean Hunedoara. Din partea PSD. Nu este singur în cursă

Actualul administrator public al județului Hunedoara, Costel Avram, spune că ar fi o onoare dacă va fi nominalizat de Organizația Județeană a PSD Hunedoara pentru a candida la președinția Consiliului Județean, așa cum se vorbește tot mai des. Dar ar avea cel puțin un contracandidat. În propriul partid.

Desemnarea unui candidat al social – democraților hunedoreni ar urma să fie făcută la începutul anului viitor, cel târziu în luna februarie, dar Costel Avram nu ar spune ”nu” unei astfel de propuneri.

”În primul rând trebuie să vedem exact dacă rămâne ca președintele Consiliului Județean va fi ales uninominal sau din rândul consilierilor, dar e cred că în ianuarie, cel târziu februarie, PSD va stabili candidatul care va fi la președinția CJ Hunedoara. Eu sunt soldat disciplinat în cadrul PSD și, sigur, pentru mine ar fi o onoare să fiu candidatul PSD. 50% este rezolvat, fiindcă eu vreau. 50% este să mă aleagă oamenii, dar trebie să fiu propus de către organizația județeană”, a declarat Avram.

Nu este singur în cursă…

Nu este singurul PSD-ist care ar intra în cursa electorală pentru această funcție și în mediile politice se vorbește și despre actualul vicepreședinte al CJ Hunedoara, Sorin Vasilescu – vicepreședinte al PSD Hunedoara, drept posibil candidat. După pierderea alegerilor prezidențiale de către PSD, Vasilescu a criticat dur conducerea județeană a partidului, căreia i-a cerut demisia, în frunte cu actualul președinte Laurențiu Nistor. Imediat, o parte a membrilor de vază ai PSD Hunedoara au strâns rândurile la luarea de poziție a vicepreședintelui PSD și au cerut în replică analizarea activității politice a acestuia  S-a vorbit chiar și despre o posibilă excludere a lui Sorin Vasilescu (care este și finul familiei Resmeriță cu multă influență la nivelul PSD), dar deocamdată acesta a rămas pe poziții. PSD vrea să vadă cine stă mai bine în sondaje până  la desemnarea candidatului.

”Orice membru de partid este în cărți de a fi desemnat, depinde de votul celor care îl vor da organele statutare ale partidului.  S-a făcut un sondaj de opinie, se va mai face un sondaj, iar în momentul în care vor arăta exact persoana potrivită, atunci se va face și anunțul. (…)  Sorin Vasilescu este în continuare membru PSD. Asta arată că în PSD este democrație, fiecare are dreptul la opinie”, a răspuns Costel Avram la întrebarea despre colegul său de partid și Consiliul Județean.

Carmen COSMAN – PREDA