Inițiativa legislativă a senatorului Cristian Resmeriță care reduce cu 2 ani vârsta standard de pensionare pentru toți locuitorii Văii Jiului a fost adoptată de Senat

Proiectul de lege inițiat de senatorul PSD Cristian Resmeriță, pentru modificarea unui articol al Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, prin care se reduce vârsta standard de pensionare cu 2 ani pentru toți locuitorii Văii Jiului a fost adoptat  de Senatul României.  
Senator Cristian Resmeriță:”Mă bucur, că inițiativa mea legislativă privind reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani pentru toți locuitorii Văii Jiului a fost adoptată de Senat. Este vorba despre propunerea legislativă nr. 553, pe care am depus-o la Senat în 28 octombrie 2019, prin intermediul căreia am solicitat ca în baza prevederilor așa numitei ”legi a drepturilor la pensie pentru locuitorii din zonele afectate de poluare”, toți cetățenii care au locuit în Valea Jiului cel puțin 30 de ani, înainte de data solicitării drepturilor de pensie, să poată beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare. Dacă vorbim despre Valea Jiului nu putem, să o excludem din cadrul zonelor poluate, aici exploatându-se cărbune de foarte multă vreme.   Această inițiativă legislativă a mea va merge în perioada imediat următoare în Camera Deputaților, care este for decizional. Sper, ca toți colegii mei deputați să înțeleagă importanța acestei inițiative legislative pentru locuitorii Văii Jiului și să mă sprijine în acest demers.  De asemenea aștept și punctul de vedere al Guvernului, pe care nu l-am primit până în acest moment. Sper ca și Guvernul să fie alături de Valea Jiului”.