Directorul INSEMEX Petroșani, la întâlnirea cu Primul Ministru, de la Palatul Victoria

În data de 11 decembrie 2019, la Palatul Victoria s-a desfășurat întâlnirea Prim-Ministrului Ludovic Orban, a Viceprim-Ministrului Raluca Țurcan și a Ministrului Educației și Cercetării Monica Cristina Anisie, cu o delegație reprezentativă a Consiliului Institutelor de Cercetare-Dezvoltare din Romania, delegație formată din 28 de Directori Generali ai INCD-urilor.
Discuțiile purtate au vizat importanța activității de cercetare-dezvoltare-inovare atât în sfera tehnologică și economică internă, cât și internațională. De asemenea, s-a pus accent pe o abordare mai predictibilă a viitoarelor programe de cercetare-dezvoltare, o creștere semnificativă a finanțării sistemului de C-D-I, precum și rolul și importanța acestui sistem în cadrul societății actuale.
Se poate afirma faptul că discuțiile purtate au avut parte de asemenea de o susținere fermă și din partea altor ministere, concluzia finală reliefând importanța permanentei implicări guvernamentale în susținerea activităților desfășurate în cadrul INCD-urilor din România.
INCD INSEMEX Petroșani a fost reprezentat în cadrul acestei întalniri de către Directorul General, dr. Ing. George – Artur Găman.