O asociere de 4 firme pentru modernizarea parcărilor din Petroșani

Patru societăți comerciale s-au asociat la licitația organizată de Primăria Petroșani pentru atribuirea contractului de extindere și modernizare a parcărilor din municipiu.

Prețul estimativ fost stabilit la valoarea de 863.136 lei, iar ofertele au putut fi depuse până în data de 16 decembrie. Procedura este acum la faza de evaluare a ofertei. Potrivit municipalității din Petroșani, în vederea asigurării cadrului de dezvoltare economico-social și pentru îmbunătățirea accesului către căile principale de transport precum și spre obiectivele de interes public din municipiul Petroșani, au fost propuse pentru modernizare 5 spații de parcare între blocuri, având amplasamentele pe domeniul public al municipiului Petroșani, după cum urmează: parcare între strada Avram Iancu bl.3 și strada Aleea Poporului bl.2, parcare amplasată pe bulevardul 1 Decembrie 1918 între blocul nr.101 și blocul nr.103, parcare amplasată pe strada Saturn între bl.5 și bl.7, parcare amplasată pe strada Aviatorilor în zona blocului nr.30 și parcare amplasată pe strada Aviatorilor în zona blocului nr.19. Suprafața totală este de aproximativ  4.471 mp, fiind reprezentată de parcări, de alei acces auto, borduri mari, borduri mici și trotuare.

Varianta de construcție recomandată, conform DALI, constă în terasamente: săpătură balast, umplutură balast, blocaj piatră; sistem rutier: îmbrăcăminte din beton asfaltic (după îndepărtarea structurii existente) alcătuită din: strat de fundație balast, strat din piatră spartă, strat de legătură, strat de uzură; parcări și platformă gunoi: strat de fundație balast, strat din piatră spartă, strat de legătură, strat de uzură, platformă gunoi; structura trotuarelor: strat de fundație din balast, strat din piatră spartă, strat de nisip pilonat, pavele pietonale autoblocante, borduri (mari și mici); scurgerea apelor: casiu colectare/descărcare ape pluviale; siguranța circulației: prin montarea indicatoarelor rutiere și prin executarea marcajelor longitudinale.