Probleme cu deszăpezirea pe drumurile județene. VEZI ce spune administratorul public al județului

Cinci zile au la dispoziție să îndrepte neregulile societățile care acționează pe drumurile județene din Hunedoara la deszăpezire și îndepărtarea poleiului, acolo unde au fost descoperite nereguli.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, și administratorul public al județului, Costel Avram, au fost să verifice modul în care s-a acționat pentru deszăpezire și îndepărtatea poleiului de pe carosabil pe drumurile județene. Și au fost găsite nereguli, asta deși nu s-au înregistrat ninsori abundente.

”Am observat că o anumită zonă are probleme. Nu au fost condiții atât de vitrege încât să fi trebuit să apară astfel de probleme și de aceea, împreună cu președintele Consiliului Județean și cu toți responsabilii, am fost și am vizitat bazele pe care trebuia să le avem conform caietulu de sarcini în baza căruia s-au câștigat aceste licitații. Pe două zone – zona Devei și zona Hunedoarei – am fost total nemulțumiți de ceea ce am găsit. Am făcut o notă de constatare, am dat o notificare către operator. Cinci zile au la dispoziie să își refacă mașinile, stocurile”, a declarat Costel Avram, administrator public.

Dacă în cele cinci zile nu vor fi erzolvate neconformitățile, contractele ar putea fi reziliate, a spus sursa citată anterior.

Costel Avram, administrator public al județului: ”Notificarea ieri am trimis-o. Vom merge în control din nou și, dacă în cinci zile nu se conformează, se va ajunge la rezlierea contractului”.

Serviciile de întreținere curentă pe timp de iarnă a drumurilor județene în perioada 2020 – 2023 fac obiectul a șase acorduri-cadru încheiate de Consiliul Județean Hunedoara în urma licitațiilor.

Astfel, rețeaua de drumuri județene a fost împărțită în loturi, iar în urma selecției de oferte au fost desemnate firmele câștigătoare, după cum urmează:

Lot 1 – Sector Brad: Asocierea SC PROACTIV SRL – SC DRUPO SRL;
Lot 2 – Sector Deva-Păuliș: Asocierea SC DRUM ASFALT SRL – SC TRAMECO SA – SC DRUM ALINVEST SRL;
Lot 3 – Sector Hațeg: Asocierea SC PROACTIV SRL – SC DRUPO SRL;
Lot 4 – Sector Hunedoara: Asocierea SC DRUM ASFALT SRL – SC TRAMECO SA – SC CASITO TRANSIMPEX SRL;
Lot 5 – Sector Orăștie: SC DRUM ASFALT SRL – SC TRAMECO SA – SC CASITO TRANSIMPEX SRL;
Lot 6 – Sector Valea Jiului: SC COMEXIM R SRL.

Carmen COSMAN – PREDA