Corpul de Control al Ministerului Economiei verifică activitatea CEH. Controlul este în plină desfășurare

Corpul de control al Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri se află deja la Complexul Eergetic Hunedoara și verifică tot ce înseamnă activitate economică a entității energetice hunedorene.

Ministrul Virgil Popescu, a decis să trimită corpul de control al ministerului la Complexul Energetic Hunedoara, după ce conducerea CEH a plătit cu întârziere avansurile către energeticieni, iar aceștia au protestat.

Sunt mai multe aspecte asupra cărora am suspiciuni și pe care le doresc elucidate pe deplin, aspecte deosebit de importante pentru bunul mers al economiei și al sistemului energetic național. Doresc o verificare amplă în legătură cu situația producerii energiei electrice, cu aprovizionarea cu cărbune și în legătură cu stocurile existente, mai ales că am intrat din plin în sezonul rece. Totodată, vreau să văd cum au fost respectate regulile privind oganizarea și funcționarea celor două entități, cum s-au respectat procedurile de achiziții și care este gradul de realizare al investițiilor aprobate.  Sunt foarte interesat să aflu de ce managementul Complexului Energetic Hunedoara nu a reușit să gestioneze așa cum este normal plata salariilor”, spunea ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Iar membrii corpului de control au ajuns deja la CEH și verifică întreaga activitate economică a societății.

”În acest moment se desfășoară la CEH un control din partea corpului de control al ministrului. Este în plină desfășurare. Se verifică activitatea CEH, contracte, achiziții, tot ce a însemnat parte economică. Se analizează rezultatele economice pentru ultima perioadă, se verifică modalitatea de angajare și promovare din ultima perioadă. Este bine să aflăm lucrurile acestea, este bine că se desfășoară acest control, pentru că este normal și firesc ca toată lumea să știe ce a fost înainte în societate și, dacă au fost greșeli, să nu le mai repetăm pe viitor”, a devlarat joi Cristian Roșu, administratorul special al CEH.

Carmen COSMAN – PREDA