Cresc salariile la CEH. Pentru angajații plătiți cu minimum pe economie. Urmează și reduceri salariale

Salariul angajaților de la Compelxul Energetic Hunedoara ar urma să crească. Al celor care au acum minimum pe economie. Dar, urmează și reduceri salariale conform planului de reorganizare. Nu la mineri, dau asigurări reprezentanții CEH.

Sunt circa 800 de oameni care vor beneficia de aceste creșteri salariale. A crescut salariul minim pe economie și CEH este obligat de lege să opereze modificările.

”Salariul minim a crescut de la 2.080 la 2.230 de lei, de care o să beneficieze un număr de 801 angajați ai Complexului Energetic Huneodara, iar impactul bugetar o să fie undeva la 115.000 lei”, a declarat Samuel Dioane, directorul general al CEH.

Veștile bune sunt urmate, însă, de altele mai puțin plăcute. Pentru că la CEH urmează reduceri salariale.

”În planul de reorganizare vom prevedea și reduceri salariale. Măririle de salarii sunt obligatorii. De la 1 ianuarie s-a modificat salariul minim pe economie și trebuie să aplicăm legea”, a precizat Emil Gros, administratorul judiciar al CEH.

Măsura nu va afecta, cel mai probabi, salariile angajaților din subteran.

”Vom face o gândire pe această temă și vom analiza, dar în niciun caz salariul minerului care merge în subteran nu cred că o să ajungem să-l scădem. Nu o să fie vorba despre așa ceva”, a explicat Cristian Roșu, administrator special.

”Salariile angajaților noștri nu sunt chiar așa de mari cum se spune și cum s-a vehiculat. Gândiți-vă că din 4.150 de angajați, peste 800 au salariul minim pe economie. Restul sunt puțin peste”, adaugă Samuel Dioane.

Carmen COSMAN – PREDA