Liberalii neagă intenția de a crea un nou post de conducere la CEH. Ghinion! Sindicaliștii, prezenți la discuții, confirmă că subiectul a fost abordat la Ministerul Economiei!

Numele lui Eusebiu Bebi Durbacă, inginerul șef producție de la Mina Livezeni, este vehiculat de câteva luni ca posibil înlocuitor al lui Samuel Dioane la conducerea Complexului Energetic Hunedoara. Este în partidul potrivit, respectiv PNL, fiind și consilier local la Petroșani, vine din domeniu minier, deci ar fi îndeplinit condițiile necesare. Numai că transferul de la Livezeni la sediul CEH nu s-a realizat, iar pe postul de ”general” a rămas, prin prelungire de mandate, Dione.

Cu două zile în urmă a apărut, pe surse, informația conform căreia Eusebiu Durbacă ar urma să fie noul director adjunct al Complexului Energetic Hunedoara, iar numirea acestuia ar fi trebuit să se producă din data de 09.01.2020. Un post înființat special.

Foto: Cronica Vaii Jiului

O situație cel puțin ciudată și total neoportună în condițiile în care vorbim despre înființarea unui post de conducere la o societate în insolvență declarată, unde se vorbește despre aplicarea unor planuri de reorganizare și reduceri de salarii.

La nivel oficial, toată lumea a negat informația conform căreia pentru omul PNL se crea un post special și nu oriunde, ci în vârful piramidei CEH.

”Nu se crează niciun post de director adjunct. Nu este (Eusebiu Durbaca – n.r.) și nu va fi director adjunct. Nu se crează niciun post de director adjunct”, a spus joi, într-o conferință de presă, administratorul special al CEH, Cristian Roșu.

Astăzi a venit rândul președintelui PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuș, să nege informația.

”Înființarea de noi posturi de conducere, respectiv de directori, la nivelul CEH, este utopică. PNL susține în continuare reducerea numărului de funcții de conducere în cadrul acestei companii. Preocuparea noastră este crearea unei structuri de conducere suple, cu un număr mic de posturi de conducere, dar cu profesioniști care pot reabilita CEH, nicidecum împovărarea societății cu cheltuieli cu salarii generoase oferite celor care văd în CEH o eventuală sursă de sinecuri. Preocupările pentru jocuri de imagine care să manipuleze opinia publică, sinecuri și falimentarea unor societăți comerciale cu capital de stat au fost și vor fi mereu prioritățile PSD, lucru demonstrat în repetate rânduri de-a lungul timpului”, susține Heiuș, într-un comunicat dat vineri publicității.

Lucrurile se văd altfel de la nivelul sindicatelor, care au fost prezente la întâlnirea cu ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu. Acolo, da!, s-a discutat despre înființarea unui nou post de conducere, de director adjunct al CEH.

”Nu vreau să comentez foarte mult acest lucru. Această discuție a fost la Minister. Nu vreau să comentez pentru că intru în sfera politicului și nu aș vrea. Dar această discuție a fost la Minister!”, a declarat astăzi Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Carmen COSMAN – PREDA