Sindicatul Muntele se opune reducerilor salariale prognozate de administrație. L-au anunțat și pe ministru

Sindicatul Muntele se opune categoric măsurii prognozate și anunțate de administrație privind reducerile salariale. Președintele sindicatului, Darius Cîmpean, l-a sunat și pe ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, căruia i-a comunicat că astfel de declarații venite din partea administrație vor fi ”taxate”.

Administratorul special și amdinistratorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara  au anunțat, joi, că la CEH urmează reduceri salariale.

”În planul de reorganizare vom prevedea și reduceri salariale. Măririle de salarii sunt obligatorii. De la 1 ianuarie s-a modificat salariul minim pe economie și trebuie să aplicăm legea”, a precizat Emil Gros, administratorul judiciar al CEH. Măsura nu va afecta, cel mai probabi, salariile angajaților din subteran, a completat Cristian Roșu, administratorul special al companiei.

Sindicaliștii se opun însă oricărei măsuri care ar afecta salariile angajaților.

Darius Cîmpean, președinte Sindicatul Muntele: ”Eu pun aceste declarații (n.r. reducerea salariilor) pe lipsa de expriență a unora dintre cei care conduc CEH. Sindicatul Muntele, prin membrii pe care îi reprezintă și prin noi, cei care conducem sindicatul, se va opune din toate punctele de vedere oricăror tăieri de salarii. Noi considerăm că salariații CEH, făcând comparație cu alți salariați care au același obiect de activitate, din alte companii, nu au salarii mari în momentul de față.  Un miner care lucrează în abataj ca să ajungă la un venit de 4.000 de lei trebuie să lucreze 3 sau 4 sâmbete sau 2 sâmbete și 2 duminici. Deci se ajunge la un câștig de 4.000 de lei cu muncă suplimentară, cu efort mare, în condițiile pe care le știm toți. În urma declarațiilor de ieri am și avut o discuție cu dl. ministru și i-am spus că voi taxa aceste declarații pe care, repet, le pun pe seama lipsei de experiență. Altfel, ele vin din partea unui fost sindicalist (n.r. Cristian Roșu – administrator special), chiar dacă a făcut unele precizări acolo, pe anumite categorii socio – profesionale. Nu mă așteptam să aibă o astfel de abordare. În ceea ce privește administratorul judiciar, cu dânsul ne vom așeza la masă și îi vom explica cum sunt lucrurile”.

Carmen COSMAN – PREDA