Dioane, lăsat fără sprijin politic. Senatorul Resmeriță cere excluderea lui din PSD. A refuzat să demisioneze de la conducerea CEH

Samuel Dioane, directoul general al Complexului Energetic Hunedoara, numit cu sprijinul direct al PSD, a rămas fără sprijin politic, după ce a refuzat să plece de la conducerea complexului. Senatorul Cristian Resmeriță cere excluderea lui din partid.

20.000 de lei par să cântărească mai mult decât un carnet de membru de partid, fie el și roșu, adică fix culoarea care l-a propulsat pe Samuel Dioane în fruntea celui mai mare angajator din județul Hunedoara, Complexul Energetic Hunedoara. La această oră, se poate spune că CEH este condus de ”noul USL”. Administratorul special este liberal, în timp ce directorul general este social – democrat. Iar în ultima perioadă, deciziile luate de conducerea bicefală a complexului au fost cel puțin interpretabile și au stârnit o serie de luări de poziție. Așa că, senatorul Cristian Resmeriță, în calitate de coordonator al organizațiilor PSD din Valea Jiului, i-a cerut lui Dioane să se retragă din funcția de director general. A fost refuzat.

”S-a discutat foarte mult că în momentul de față complexul este condus bicefal de PNL – PSD. Acolo este director general dl. Dioane, care a venit fiind adus de PSD, adică să nu ne ascundem. Eu nu l-am cunosut la vremea aceea, l-am cunoscut în timp, nu pot să spun nimic rău, a fost un om curajos în exercitarea funcției, și-a făcut treaba. Însă, pentru a evita discuții de genul că PSD, prin dânsul, ar fi la conducerea Complexului, am avut vineri o întâlnire cu dânsul, la sediul CEH. L-am rugat să se retragă din poziția de director general, în calitatea pe care o am de coordonator al PSD în Valea Jiului. I-am explicat în câteva cuvinte, am discutatt foarte prietenește, și l-am rugat, pentru a nu mai exista percepția publică că PSD și PNL conduc Complexul Energetic Hunedoara, să se retragă din funcția de director general. Mi-a explicat că nu dorește, că are mandat până în data de 3 martie, că dorește să își ducă mandatul cel puțin până atunci, urmând să vadă ce se întâmplă după 3 martie”, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, senatorul Cristian Resmeriță.

Refuzul lui Samuel Dioane îl lasă însă pe directorul CEH fără sprijin politic, iar Resmeriță anunță că va cere excluderea lui din PSD

”Din momentul acesta, domnul Dioane poate fi considerat și este în afara PSD. La prima ședință a Biroului Permanent Județean voi propune excluderea lui din partid și vă asigur că nu va fi nicio problemă ca cei care îmi sunt colegi să voteze treaba aceasta. Deci din momentul ăsta PSD nu mai are nicio legătură cu conducerea Complexului Energetic Hunedoara. Să-și continue activitatea la Complex, să se înscrie la PNL; dar nu cred că este corect ca percepția publică să fie că PSD și PNL conduc complexul înspre rău, doar pentru că PSD are un om acolo”, a spus Resmeriță.

Samuel Dioane a fos numit la conducerea CH în iunie 2018, decizia fiind luată  de Consiliul de Administrație al societătii energetice hunedorene.  Samuel Dioane a fost director al EM Lonea din data de 26 ianuarie 2017 și până la nummirea în fruntea complexului, după ce anterior, timp de trei luni, a ocupat postul de inginer – șef Electromecanic.

Potrivit lui Cristian Resmeriță, Samuel Dioane are un salariu de circa 20.000, egal cu cel al administratorului special al CEH, liberalul Cristian Roșu, numit după ce complexul a intrat în insolvență.

Carmen COSMAN – PREDA

Președintele PNL Hunedoara: ”Înscrierea lui Dioane în PNL este o informație falsă”