Tandemul PNL – PSD a funcționat ca la carte la Închideri de Mine. Favorizat – fostul director tehnic. Disponibilizat cu 37.000 de lei, reangajat după vreo două zile!

”Tupeu maxim!”, este concluzia senatorului PSD Cristian Resmeriță, referindu-se la cazul lui Petre Drăgoescu, fostul director tehnic de la Societatea Națională de Închideri de Mine Valea Jiului. Este zona unde ”febra galbenă” (n.r. cum a  numit Resmeriță PNL) s-a combinat cu ”ciuma roșie” (expresie folosită luni , malițios, tot de senatorul hunedorean). S-a lucrat ca la carte. În favoarea lui Drăgoescu, cu girul direct al directorului societății, social – democratul Gheorghe Bobar.

Ecuația este simplă. Petre Drăgoescu (PNL) a ales să se disponibilizeze de la SNIMVJ. A plecat acasă la finele lui 2019 cu 37.000 de lei brut, sumă acordată la disponibilizarea colectivă.  S-a întors, în primele zile ale anului 2020, tot la SNIMVJ. Legea nu îi interzice și, pe cale de consecință, ce nu este interzis, este permis, iar calitățile profesionale ale lui Drăgoescu nu le-a negat nimeni până acum. Că e imoral? Cui îi mai pasă? Petre Drăgoescu nu este nici primul și, cu siguranță, nici ultimul care procedează astfel. Angajarea lui a semnat-o directorul general al SNIMVJ, social – democratul Gheorghe Bobar, până în urmă cu câteva zile președinte al PSD Petrila (funcție din care a demisionat).

Asupra acestui caz s-a oprit, în conferința de presă de luni, și senatorul PSD Cristian Resmeriță, care recunoaște tandemul politic de la SNIMVJ.

”Din nou o întâmplare de maxim tupeu pe febra galbenă. Maxim tupeu. Există un caz, al domnului Drăgoescu Petre. Mare atlet, care în data de 31 decembrie primește 37.000 disponibilizare, din care încasează vreo 32.000 de lei, că s-a luat și ceva impozit. Pleacă ca toți ceilalți de la SNIM acasă. Pe data de 1 este reangajat. Unde? Exact acolo. La SNIM. Cine îl angajează? Directorul general. E tupeu de febra galbenă, combinat puțin cu ciuma roșie. Eu vă spun că astfel de lucruri nu o să se mai întâmple. E tupeu maxim, maxim!”, a declarat Cristian Resmeriță.

Și Gabriel Lungu, fost secretar de stat la Ministerul Economiei, a luat atitudine față de acest subiect și a  vorbit despre ”politrucul” declarat incompatibil de Înalta Curte de Casație și Justiție.

”Minerii de SNÎMVJ au stat o lună blocați în subteran pentru a beneficia de niște drepturi pe care le-au avut și cei disponibilizați înaintea lor. Guvernul Orban a înțeles că acești oameni merită recunoașterea lor. Și a promis și a și rezolvat ca imediat după aprobarea OUG privind organizarea Guvernului să adopte și OUG privind acordarea unor drepturi acestor mineri din Valea Jiului. Nimeni nu s-a gândit că un politruc declarat incompatibil de Înalta Curte de Casație și Justiție va putea beneficia de sprijinul directorului politruc de la PSD și că la două zile de la încasarea a peste 350 milioane vechi va reveni ca nou angajat al aceleiași instituții. Și în acest moment, sunt oameni care nu au mai putut lucra ceva. Trist!!!”, scrie Gabriel Lungu pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

De precizat că numele lui Drăgoescu a fost  vehiculat ca posibil director general al SNIMVJ, odată cu schimbarea gărzii politice la guvernare.

Carmen COSMAN – PREDA

Sentință definitivă. Petre Drăgoescu declarat incompatibil în procesul cu ANI!