Normalitate. S-au plătit salariile pentru toți angajații CEH. La timp

Angajații Complexului Energetic Hunedoara au primit, astăzi, la timp salariile, un semn de normalitate la complexul aflat în insolvență. Asta după ce începutul anului a venit cu un scandal imens, după ce doar angajații din subteran și-au primit avansul, iar pentru restul angajaților plățile au întârziat mai multe zile.

Anunțul plății salariilor, precum și a ajutorului de încălzire a fost făcut de administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roșu.

”Astăzi, 15 ianuarie 2020, s-au plătit salariile și ajutorul de încălzire pentru toți angajații Complexului Energetic Hunedoara (Minele Lupeni, Vulcan, Livezeni, Lonea, Termocentralele Mintia, Paroșeni și Prestserv). Am demarat întâlnirile cu sindicatele pentru viitoarele creșteri salariale ale angajaților CEH prin aplicarea coeficienților de ierarhizare și majorarea sporului de pericol. De asemenea, aproximativ 800 angajați cu salariu minim, beneficiază de creșterea acestuia. Conform coeficienților, vom crește salariile angajaților din Complexul Energetic Hunedoara”, a precizat Cristian Roșu.

De precizat că, în urma problemelor legate de neplata avansurilor decât pentru angajații din subteran și a protestelor ennergeticienilor de la Mintia, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a trimis la CEH corpul de control pentru a verifica situația de aici.