Studenți din țările UE, așteptați la Universitatea Petroșani. Studenții noștri pleacă în Europa

Programul Erasmus + și parteneriatele încheiate de Universitatea Petroșani dau o șansă studenților de aici să studieze în alte țări ale Uniunii Europene. Programele sunt deschise și cadrelor didactice. De asemenea, la rândul lor, studenți din țări UE vin în schimburi de experiență la Petroșani.

Sunt deja la Petroșani studenți din Spania și Turcia și sunt așteptați să vină din Germnia sau din Polonia. La rândul lor, spune Rectorul Universității Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin Mihai, și studenții de la Petroșani sau cadrele didactice se perfecționează în țări ale UE.

”Este, am putea spune, runda a doua de plecări din partea studenților și a cadrelor didactice care desfășoară fie activități practice, fie studiază în țări ale Uniunuii Europene și cadre didactice care merg pentru stagii de predare sau vizite în aceste universități sau în firme din UE”, a declarat Rectorul Universității Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin Mihai.

În paralel, conducerea Universității Petroșani continuă acțiunile de promovare a instituției de învățământ superior.

”Urmează activități care se desfășoară permanent și anume promovarea universității în cadrul liceelor din Valea Jiului, din județele limitrofe. Urmează promovarea ofertei de studii în Republica Moldova, pentru a aduce din nou studenți basarabeni la noi la universitate, precum și demersurile de a răspunde solicitărilor din țări non – UE, ale celor care vor să vină înspre universitatea noastră, în special din Africa, America Latină sau Asia. Avem permanent în vedere dezvoltarea bazei materiale și promovarea proiectelor începute în anul 2019. Avem trei proiecte pe Programul Operațional Capital Uman, alte proiecte de cercetare în parteneriat cu agenți economici din România și cu universități sau cele de cercetare din Europa”, a detaliat Rectorul Universității Petroșani.

Carmen COSMAN – PREDA