Consilierii locali din Vulcan nu vor ca spitalul să devină secție exterioară a altei unități medicale. Speră să obțină acreditarea. Angela Stoica: ”Niciun angajat al spitalului nu își dorește alipirea la un alt spital”

Cu sabia neacreditării deasupra capului, din cauză că unitatea medicală nu a îndeplinit indicatorii necesari, consilierii locali din Vulcan nu agreează idea alipirii Spitalului Municipal Vulcan la altă instituție similară și speră totuși ca spitalul lor să fie acreditat. Fostul viceprimar Angela Stoica, actualmente consilier local, spune că nici angajații spitalului nu își doresc alipirea la alt spital. Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, anunța ieri posibilitatea transformării acestuia în secție exterioară a Spitalului de Urgență Petroșani, după modelul Petrila, în cazul în care nu va fi acreditat.

Foto: Gazeta de Dimineata

Angela Stoica spune că primarul Gheorghe Ile, împreună cu managerul Spitalului Municipal Vulcan, dr. Cătălin Popa, ar urma să aibă o întâlnire la Ministerul Sănătății în încercarea de a rezolva această spinoasă poblemă. Iar Stoica este de părere că, pentru orice altă luare de poziție ce implică Spitallul Municipal Vulcan, ar trebui așteptate rezultatele discuțiilor de la minister.

”Am citit informațiile d-lui primar Tiberiu Iacob – Ridzi și m-au surprins pentru că noi nu am discutat așa ceva în ședință de Consiliu Local. Eu cred că primarul Ile este luat pe nepregătite în situația de față, mi s-a părut că și în ședință a fost luat cam pe nepregătite. Problema este că noi, ca și Consiliu Local, din ceea ce am văzut, din expunerile colegilor mei, nu o să fie de acord ca Spitalul Vulcan să nu reușească să-și obțină acreditarea, astfel încât să funcționeze ca unitate de sine stătătoare pe raza municipiului Vulcan, subordonată Consiliului și Primăriei Vulcan. Noi trebuie să așteptăm să meargă primarul, care ne-a informat în ședința extraordinară de ieri că va participa, alături de dl director al Spitalului, dr Cătălin Popa, la București, la o întâlnire cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății. După ce se întorc de la București ne vor informa cum stau lucrurile. Din discuțiile cu angajații Spitalului Municipal Vulcan, niciunul nu își dorește alipirea spe un alt spital, nu neapărat că e Petroșani sau că ar fi Lupeni. Oamenii au toate condițiile necesare, Primăria și Consiliul Local au investit foarte mult în Spitalul Municipal Vulcan, este un spital la standard înalte. Arată foarte bine și are toate condițiile. Sunt niște probleme, pe care le cer cei de la Acreditare și sunt convinsă că directorul Popa, împreună cu specialiștii, vor face tot posibilul și vor obține acreditarea. Eu sunt foarte convinsă că nu și-au dat chiar interesul la adevărata valoare, că se obținea acreditarea și până acum. Eu am spus și în luările mele de cuvânt, acea secție de ATI nu a  fost nici pe vremea când eram viceprimar și tot am obținut acreditarea. Și Secția de Obstretică – Ginecologie este necesar să funcționeze în continuare, dar toate lucrurile acestea le putem stabili și analiza după întâlnirea pe care o va avea primarul și directorul Popa cu reprezentanții Ministerului Sănătății, la București. Colegii mei consilieri nu își dorec să pierdem Spitalul Municipla Vulcan și își doresc să funcționeze ca unitate de sine stătătoare pe raza municipiului Vulcan”, a declaratvAngela Stoica, consilier local la Vulcan.

Potrivit informațiilor, indicatorul de acreditare obținut de Spitalul din Vulcan ar fi fost de 42,83%, față de 51% cât avea nevoie.

I-ar lipsi compartimentului ATI la Secția Obstretică-Ginecologie, un punct de transfuzii, dar și un bazin-rezervor de apă. În aprilie ar expira ultimul termen de reacreditare.

Joi, Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi a anunțat că Primăria Petroșani este decisă să se implice în problema Spitalului Municipal Vulcan, dacă acetsa nu va fi acreditat, și, dacă CL Vulcan își va da acordul, să fie transformat în secție exterioară a Spitalului de Urgență Petroșani, după modelul Petrila.

Carmen COSMAN – PREDA

Primăria Petroșani vrea să salveze spitalul de la Vulcan. Poate fi transformat în secție exterioară a Spitalului Petroșani, la fel ca și Petrila, dacă nu va fi acreditat. Decizia aparține Consiliului Local Vulcan